Obožuješ testenine? Potem moraš poskusiti RECEPT, ki ga je vsak teden 20 let pripravljala Audrey Hepburn

Moramo dodati, da je kljub izdatni dozi te 👇🏼 pašte Audrey še vedno zlezla v obleko št. 0? RECEPT, prosim! 🍝

Audrey Hepburn je ikona! Ne le tista, ki se nasmiha iz filmskih platen, v zgodovino se je zapisala tudi kot ena največjih modnih ikon tistega časa, ki je resnično znala uživati v življenju.

Pomen slavnega la dolce vita je namreč spoznala do potankosti, saj je kar trideset let živela v italijanskem mestu večnosti Rimu, kjer se je med drugim navdušila tudi nad italijansko kulinariko.

Med njene najljubše recepte je tako že vse od začetka spadala ‘pašta z omako iz paradižikov‘, kako si jo je pripravljala, pa preveri spodaj.

Print

Špageti s paradižnikom (po receptu Audrey Hepburn)

by:

0.0 rating
  • V
Audrey Hepburn, ki je 30 let živela v Rimu, je vsak teden pripravljala špagete po TEM receptu (in očaral bo tudi tebe!).
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:60 mins
  • Cook Time:45 mins
  • Serves:4
  • Freezable:Yes

Nutrition per portion

Ingredients
  • 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
  • 1 nasekljano čebulo
  • 2 stebli zelene, nasekljani na drobno
  • 2 nasekljana stroka česna
  • 1 pest sveže bazilike; polovico nasekljanih, polovico celih v listu
  • prb. 800 g paradižnikove mezge
  • sol
  • 455 g špagetov
  • sveže nariban parmigiano-reggiano
  • 125 g nasekanega korenja
Method
Priprava
  1. Nasekljaj korenje, čebulo in zeleno. Nasekljaj tudi polovico listov bazilike.
  2. Na srednjem ognju segrej olivno olje, dodaj čebulo, korenje, zeleno in česen ter vse skupaj popraži.
  3. Ko zadiši česen, dodaj baziliko in paradižnike. Počakaj, da omaka zavre, zmanjšaj ogenj in pusti, da se kuha 45 minut. Občasno premešaj.
  4. Ko se zelenjava popolnoma zmehča, omako odstrani iz ognja in jo pusti še 15 minut počivati.
  5. V tem času skuhaj špagete.
  6. Skuhane špagete obilno prelij z omako in dodaj pest sveže naribanega Parmigiano-Reggiano ter nekaj listov bazilike.
  7. Dober tek!

Strastna ustvarjalka, avtorica ustvarjalne knjige 'Narejeno z ljubeznijo', ljubiteljica avokada in neustavljiva klepetačka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *