Prijateljici noge depilira fant – Poglej, s čim …

Prijateljica mi je pred časom povedala, da ji noge redno depilira fant, in sicer po metodi egipčanske kraljice Kleopatre.

“Meni že nekaj časa dlačice na nogah in bikini predelu odstranjuje fant,” mi je razkrila prijateljica Mateja.

Egipčansko sladkorno depilacijo je najprej pričela uporabljati zadnja egiptovska kraljica Kleopatra. Prednost te depilacije je v prvi vrsti ta, da jo lahko uporabljajo tudi tisti z občutljivejšo kožo, ki jim ostali načini odstranjevanja dlak delajo preglavice.

Poleg tega to depilacijsko kremo Matejin fant pripravi kar sam doma. Ker pa je zelo preprosto, lahko poskusiš tudi ti in s tem prihraniš znaten kupček denarja (glej recepturo spodaj!).

Kako egipčanska sladkorna depilacija deluje?

Sladkor, ki je ena izmed glavnih sestavin kreme, dlačico skupaj s korenino izpuli. Slednje bistveno upočasni rast novih dlak. Te namreč postajajo vse svetlejše in redkejše. Dodatna prednost sladkorne depilacijepa je ta, da nove dlačice ne vraščajo pod kožo, kot se ti lahko zgodi pri drugih vrstah depilacije.

Koža je po tretmaju mehka in žametna, brez rdečih pik in alergijske reakcije.

Pripravi si Kleopatrino depilacijsko kremo sama doma!

Sestavine: 

  • 1 čajna skodelica belega sladkorja,
  • 1/4 skodelice medu in
  • 40 ml limoninega soka.

Priprava:

Zmešaj vse sestavine skupaj in zmes za nekaj minut postavi na štedilnik. Samo toliko, da se sestavine stopijo in medsebojno spojijo. Zmes ves čas mešaj. Ko ta postane gladka, jo odstavi z ognja.

Ko se pasta malce ohladi, jo nanesi na očiščeno in posušeno kožo v nasprotni smeri rasti dlak. Noge prekrij s trakovi iz bombažnega blaga ter pusti delovati nekaj minut.

Ko se nanešena krema strdi, potegni posamezni trak v smeri rasti dlak. Ostanke zmesi na nogah umij pod tekočo toplo vodo. In to je to!

Voilà, svilnato gladka in mehka koža!

Fotografije: Unsplash.com/@garebra

Preberi še: Obožuješ testenine? Potem moraš poskusiti RECEPT, ki ga je vsak teden 20 let pripravljala Audrey Hepburn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *