Navdušena sem nad mojo novo rutino po tuširanju (+ zakaj bi jo morala posvojiti tudi ti!)

Če si boš po vsakem tuširanju vzela zgolj minutko ali dve zase …

… boš naredila veliko za svoje lepo telo.

Se spomniš članka Ta lepotni izdelek je zelo učinkovit v boju proti celulitu (PREVERJENO!), kjer sem razkrila, da sem se letos posvetila “počasni lepoti” z odkritjem Melvitinega izdeleka L’Or Rose?

Gre za to, da sem v svojo rutino tuširanja dodala še masažo telesa po vsakem tuširanju, saj želim z njo zmanjšati videz pomarančne kože.

Na polički zraven kadi imam ves čas olje za masažo in učvrstitev telesa, po tuširanju pa se, ko je koža še vlažna, lepo pomasiram s krožnimi gibi navzgor in navzdol po stegnih in zadnjici, občasno pa še po ostalih delih telesa.

Ko sem odkrila pozitivne učinke moje nove rutine, sem se odločila, da je nujno, da zanjo navdušim še tebe.

Zakaj je masaža po tuširanju tako koristna zate?

V zanimivem članku 5 načinov, kako se znebiti celulita, ki sem ga zasledila na spletnem portalu The Sun, in v zapisu Kako se z masažo znebiti celulita, ki so ga objavili na spletni strani Trip Savvy, so našteli sledeče razloge:

  • Masaža poveča cirkulacijo v “grudastih” predelih, povečana cirkulacija pa lahko pomaga pri izločanju maščob in strupov iz telesa ter pri odvajanju odvečne telesne tekočine.
  • Pomaga povečati prekrvavitev ter s tem preprečuje kopičenje maščob v telesu.
  • Obnavlja obtok in pretok različnih hranil na problematična področja.
  • Preprečuje propadanje tkiv in pomaga pri zmanjševanju morebitnih bolečin in oteklin v telesu.
  • Masaža pa – verjetno ni potrebno posebej poudarjati, a vendar – te tudi pomiri in zmanjšuje tesnobo, sprošča in izboljša tvoj spanec ter krepi naš imunski sistem.

Poleg naštetega velja, da “masaža na dan odnese slabo voljo stran”. Kaj praviš? Boš poskusila in posvojila mojo novo “tuš rutino” tudi ti?

Fotografija: Unsplash.com/Jay Cee

Preberi še: Poletje 2020: Kopalke iz H&M za manj kot 10 eur in Najbolj hude POLETNE OBLEKE, ki so jih oblikovale znane Slovenke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *