Super preprost RECEPT: Vegetarijanski SUSHI (ki je prepričal tudi mojo taščo)

In ja, lahko se ga lotiš tudi če nimaš vseh fensi pripomočkov. 😉

Če povem čisto po pravici, sem s sushijem imela več let trajajoče nesrečno razmerje. Prvič sem ga poskusila v Amsterdamu, ko me je Anej (moj mož) predstavil svojemu bratu. Kar se sliši precej okej, ampak vedeti moraš tole.

Prvič: Takrat NISEM jedla rib. In drugič, da tega Boštjan (Anejev brat) ni vedel. Ja, bilo je tako krasno, kot si lahko predstavljaš. 😂

Potem sem med karanteno naletela na sila preprost recept za veganske sushije in jih poskusila narediti sama. In jih v istem tednu naredila še trikrat. Vsakič, smo jih zmazali v trenutku.

Če te zanima, ali bodo prepričali tudi tebe, jih poskusi narediti po spodnjem receptu.

Print

Preprost vegetarijanski sushi (v 20 min)

by:

0.0 rating
  • VG
Tega recepta se z lahkoto lotiš v pomanjkanju časa, sestavin in praktično vseh pripomočkov, ki bi jih za sushi načeloma potrebovala. Rezultat pa je slasten!
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:20 mins
  • Cook Time:15 mins
  • Serves:2
  • Freezable:No

Nutrition per portion

Ingredients
  • 160g Sushi riža
  • 480ml vode
  • 25g sladkorja
  • ščepec soli
  • 4 nori alge
  • Zelenjava po okusu (avokado, sveža kumara, korenje, ...)
  • Kremni sir (Philadelphia)
  • 45ml riževega kisa
Method
  1. Najprej skuhaj sushi riž (jaz uporabljam Riso Scotti riž za Sushi, kuhala pa sem ga približno 15 minut).
  2. Ko je riž skuhan, ga odstavi in ohladi. Med tem pripravi mešanico riževega kisa in sladkorja, in jo rižu dodaj, ko je ta povsem ohlajen.
  3. Nareži zelenjavo na tanjše trakce.
  4. Zdaj je čas za zavijanje sushijev! Na pult si postavi kuhinjsko krpo, nanjo aluminijasto folijo za živila, nato pa še nori algo. Ta naj bo z grobo stranjo obrnjena gor.
  5. Algo na tanko premaži s kremnim sirom.
  6. Z mokrimi rokami riž nanesi na celotno površino alge, nekaj prostora pusti le ob straneh.
  7. Na riž postavi zelenjavo tako, da je večina zelenjave postavljena v vrsti približno 2 centimetra od roba alge.
  8. Začni z zavijanjem sushija v smeri proti vrhu (stran od sebe) tako, da si pomagaš s folijo. Bodi pazljiva, da je sushi res tesno zavit.
  9. Robove sushija 'zalepi' s pomočjo mase, ki ti je ostala v posodi z rižem. Mešanica riževega škroba, kisa in sladkorja (po mojem mnenju) deluje odlično!
  10. Sushi za nekaj minut postavi v hladilnik, in ga nato z ostrim nožem nareži.
Dober tek!

Unsplash.com/Niclas Illg

Strastna ustvarjalka, avtorica ustvarjalne knjige 'Narejeno z ljubeznijo', ljubiteljica avokada in neustavljiva klepetačka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *