Pila sem vino za 100 evrov, po katerem je Meghan Markle poimenovala svoj blog

Med mojim zadnjim obiskom Toskane je bil eden od glavnih postankov obisk vinarije Antinori, ki je zaslovela s svojim vinom Tignanello. Je bilo vredno 100 evrov? Preveri!

Želiš hiter odgovor … ne! Vino ni bilo vredno 100 evrov, je bilo pa vredno pokušine, saj bi ta sicer za vedno ostala na mojem ‘to-do‘ seznamu.

Vinarija Antinori in pokušina vina Tignanello.

A še prej, kot se razpišem o izkušnji (in ja, tole bo amaterska recenzija precej imenitnega vina), naj spomnim, da je Meghan svoj blog leta 2014 poimenovala The tig, po toskanskem rdečem vinu, ob katerem je začutila ’tisto nekaj’, kar si je želela, da bi bralci začutili ob prebiranju njenih zapisov.

In ja, ob njeni vsebini sem začutila nekaj posebnega – če ne drugače, sem se med karanteno totalno navdušila nad njenimi recepti – vendar me je vino pustilo prazno.

Pričakovala sem poln okus, eksplozijo sadnih not in nekaj reeeeeees posebnega, končala pa sem … no, s še bolj okrepljeno zavestjo o tem, da imamo pri nas v Goriških Brdih zareeeeees dobro vino.

Če torej tudi ti obožuješ našo vinsko kapljico, ti priporočam, da se v Goriških Brdih podaš na dgodivščino Vinskega safarija (Wine Safari), kjer se z Range Rover Defenderjem podaš v prvorazredno raziskovanje briških gričev, tamkajšnjih vinogradov in seveda vinskih kleti.

Želiš o tem vedeti več? Pobrskaj po Instagram profilu Kontrabant Adwineture TUKAJ.

Na njihov vinski safari sem se podala tudi sama, in s fantoma, ki tovrstno odkrivanje Goriških Brd organizirata, doživela pravo pustolovščino (le 10 minut vožnje od mojega doma!).

Začeli smo z okušanjem vrunske penine Bjana na panoramski točki stolpa v Gonjačah, nadaljevali z divjo vožnjo po vinogradih, se ustavili na božanskem ribjem kosilu v restavraciji Bužinel, obiskali dve vinske kleti, doživeli piknik med vinogradi in zaključili z imenitnim kosilom v restavraciji Klinec Plešivo.

Pa še namig – vinski safari je toooooop ideja za darilo, še posebej za moškega, ki obožuje dobro kulinariko (in seveda vinsko kapljico). 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *