Božanska čokoladna torta v oblakih (brez moke in hitro jo pripraviš)

Odkrila sem popoln recept za tvoje (nedeljsko) popoldansko sladkanje. Mmm …

Če si tisti tip človeka, ki raje, kot pripravlja hrano, uživa v okusnih jedeh, potem je ta recept zate. Vzel ti bo zgolj 10 min za pripravo. In še en plus ima tale sladica: ne vsebuje moke.

Print

Čokoladna torta v oblakih

by:

0.0 rating
  • GF
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:10 mins
  • Cook Time:35 mins
  • Serves:8
  • Freezable:No

Nutrition per portion

Ingredients
  • 250 g temne čokolade
  • 125 g masla
  • 6 jajc (2 cela, 4 ločena jajca)
  • 175 g sladkorja
  • 0,5 l sladke smetane (za kupčke puhastih oblakov)
Method
Priprava
  1. Prižgi pečico na 180 stopinj Celzija.
  2. 250 g temne čokolade stopiš nad vodno kopeljo.
  3. Čokolado odstaviš in vanjo vmešaš 125 g masla in mešaš dokler se tudi ta stopi.
  4. Stepeš 2 celi jajci in 4 rumenjake s 75 g sladkorja.
  5. V drugi posodi stepeš 4 beljake s 100 g sladkorja v trd sneg.
  6. Rumenjakasti mešanici dodaš stopljeno čokolado z maslom in dobro premešaš. Na koncu previdno vmešaš še sneg.
  7. Pekač za torte premažeš z maslom in vanj vliješ testo.
  8. Pečeš 35 minut.
  9. Ko se torta ohladi nekoliko upade (beri: nastane krater). V nastalo ohlajeno kotanjo samo še z veliko žlico naloži kupčke puhastih oblakov (stepena sladka smetana), jih morda še malo popraši s kakavom in to je to.

P. s. Da bo torta instagramabilna AF (!), po njej posuj sadje, ki ga imaš trenutno v hladilniku. Jaz v večini primerov izberem jagode ali borovnice. Lahko pa jo “okrencljaš” tudi s kakavom ali po vrhu naribaš čokolado.

V komentarju spodaj NUJNO poročaj, kako ti je uspel projekt “čokoladna torta v oblakih”.

Fotografije: osebni arhiv

Preberi še: Obožuješ testenine? Potem moraš poskusiti RECEPT, ki ga je vsak teden 20 let pripravljala Audrey Hepburn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *