Želiš JESENI ustvarjati? Naredi tole (+preprost POSTOPEK)

In všeč ti bo, če imaš doma celo četo skodelic, ki ti niso preveč všeč. 🙊

Jaaaaaa! Jesen je skoraj tu, z njo pa crtanje ob vroči skodelici čaja, knjigi in seveda moji ustvarjalni skrinjici!

S tem v mislih sem tokrat pripravila preprost ustvarjalni ‘recept’, s katerim boš lahko okrasila vse tiste skodelice, ki ti niso prav preveč všeč (beri kot: reklamne skodelice, ki ti jih je težko vreči v smeti).

Zakaj? Ker sem se tokrat posvetila ustvarjanju nadvse modne srajčke za skodelice, in to brez šivalnega stroja.

In če sem glede neona skeptik, resno ljubezen gojim do vzorcev iz petdesetih in šestedestih let prejšnjega stoletja, še posebno, ko gre za vzorce na blagu. Ker me v mojem ustvarjalnem predalu (in omarah in delavnicah in policah, …) čaka prava mala zbirka knjig, oblek in tekstilov iz tega obdobja, sem se geometrijo takratnega časa odločila predstaviti neonskim odtenkom.

Geometrija sredine preteklega stoletja je dobila svoj prostor v oblikovalski zgodovini

Sama sem se odločila, da k življenju spravim vzorec diamanta, saj je poleg modnosti nadvse koristen tudi zaradi moje zvedavosti in neučakanosti, in pravzaprav zelo dobrodošel tudi za vse tiste, ki z ustvarjanjem nimate kilometrov in kilometrov izkušenj.

Potrebovala boš:

  • Siv, bel in roza filc
  • UHU lepilo za tekstil
  • Nit in šivanka
  • Škarje
  • Kovinski magnetni gumbki

Čas izdelave: 1 ura

Strošek izdelave: 5 – 10 evrov

Postopek:

1. Izreži šest belih in šest sivih oblik diamanta (dimenzije velikega: daljša stranica: 5,5, cm x krajša stranica 2,5 cm) in (dimenzije manjšega diamanta: dolga stranica: 3,5 cm x kratka stranica: 1,5 cm).

2. Obliko rozastega plaščka prilagodi dimenzijam izbrane skodelice (v mojem primeru je bila dolžina 20,5 cm, širina 9 cm, dolžina jezička pa 6 cm). Omenjeni plašček najbolj deluje za skodelice z ravno površino. 

3. Sive diamante postavi na rožnat filc. Ko boš zadovoljna z razmikom med njimi, jih najprej pritrdi z majhno količino UHU lepila za tekstil. Enako stori tudi z belimi oblikami, ki jih prilepi v sredino sive oblike.

4. Z belo ali sivo nitjo prešij oblike. Iz zgornjega kota na spodnjega in po diagonalah tako, da še poudariš obliko diamanta. Vsak šiv začni nekaj milimetrov od roba diamanta

5. Na zunanjo stran jezička zažij gumb, na notranjo pa namesti en del kovinskega magnetnega gumba. Na skodelici pomeri, kje naj bo drugi košček kovinskega gumba in ga zašij.

Boš tudi ti ustvarjala? Potem me na družabnih omrežjih nikar ne pozabi označiti. 😉

Ustvarjala sem po idejni predlogi revije Mollie Makes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *