Prenova: 4 triki, kako bo tvoja dnevna soba kot iz kataloga (piše Meghan Markle)

Ljuba dekoracija. In če vprašate Jenn Schleich, bi morda lahko dodala še; ljubo pisanje, ljubi dizajn in ljuba čokolada. Ker obožuje prav vse od naštetega! Vidi se, da je dekle po našem okusu.

Ker se naši načrti o zimski preveritvi stanovanje bližajo s svetlobno hitrostjo, je Meghan Markle za svoj blog The tig avtorico Jenn Schleich vprašala po dizajnerskih trikih, ki bodo tvojemu stanovanju pomagali v novo leto vstopiti … v trendi čevljih.

Ker ne – mi NE želimo samo očititi stanovanja, mi želimo stanovanje spremeniti v nekaj lepega. Z Jenn se sprehodi preko idej za tvoj naslednji domači projekt in poišči svoj navdih.

TAKO PRAVI JENN

Zaradi te pisane dnevne sobe studia McGee bi najraje poklicala prijatelje, se ulegla na kavč, pristavila ploščo in uživala v hrani pripeljani domov. Mož in žena, Syd in Shea McGee sta v moderni dnevni sobi združila naravni les, kovino ter tekstile z vzorci, ki moderen videz spremenijo v bohemskega. Če si nad to dnevno sobo navdušena vsaj toliko kot jaz, potem si preberi nasvete o tem, kako spodnji videz ustvariti v svojem stanovanju.

Plastenje preprog

Plastenje preprog je nov trend, ki stanovanju doda globino in teksture, velja pa tudi za trik dizajnerjev, ki želijo malce privarčevati. Zakaj?

Cene velikih preprog se lahko povzpnejo v nebo, zato je še kako priročno, da lahko nanjo postaviš cenejšo in manjšo različico preprogre – in to na način, da je vse skupaj videti odlično. V dnevni sobi s fotografije smo uporabili manjšo preprogo naravne teksture s kravjim vzorcem.

Dodatki na mizi so pomembni

Geometrijske oblike še naprej soustvarjajo trende notranjega oblikovanja. Geometrijske sklede in prizme so odlična izbira za popestritev videza klubske mizice, pazljiva bodi le pri kombiniranju objektov, saj si nikakor ne želiš, da bi teh bilo na mizi preveč.

Uporabi črno in belo

Pisanim prostorom eleganco vnesi s kombiniranjem črne in bele. Če si želiš prostora z bogato teksturo in bohemskim pridihom, bosta črna in bela v prostoru vzpostavila dobro ravnotežje. Na primeru omenjene dnevne sobe, so dizajnerji običajen stol popestrili s konstrastnimi vzroci in tople tone lesa uravnovesli s črno-belo svetilko.

Izberi svoje blazine

Prava izbira okrasnih blazin lahko popestri veliko več, kot le tvoj kavč. Črno-belo dekorativno paleto so dizajnerji v zgornji dnevni sobi popestrili z barvami v pravem odtenku. Kako izbrati pravo barvo? Dizajnerji se po nakupih blazin navadno odpravijo z odtenki in primeri drugih dekorativnih elementov.

Rastline

Rastline so absolutni ‘must-have’ vsakega doma, in zelo ugodna oblika dekoracije. Pri izbiri rastlin bodi pazljiva le, da izbereš takno, ki ji ustrezajo pogoji tvojega stanovanja.

Fotografije: Instagram.com/studiomcgee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *