ZATO ti dišeča sveča nikoli ne zgori do konca (narobe delaš 1 stvar)

Če obožuješ dišeče sveče, in jih tudi doma kuriš pogosteje kot kalorije, potem moraš poznati tale TRIK, ki resnično spremeni vse.

Tale članek mi neobjavljen počiva na nočni omarici že več kot pol leta. Zdaj, v začetku novega, ko smo praznično vzdušje nekako pustili za seboj, in že v pozdrav pomagali novim stvarem, pa je pravi čas za nove rutine.

In ker k novim rutinam navadno spada tudi nova zaloga dišečih sveč, je tu TRIK, ki bo zagotovo pripomogel k temu, da bo tokrat zdržala vsaj malce dlje.

TO je trik, ki ga moraš poznati:

Če se tudi tebi velikokrat zgodi, da je središče svečke okoli stenja veliko bolj poglobljeno (beri kot: stopljeno) kot vosek ob robovih kozarca, delaš napako, za katero obstaja preprosta rešitev.

Dišečo svečko vedno pusti toliko časa prižgano, da se površina svečke popolnoma stopi. Tako bo svečka vsakič, ko jo boš prižgala, začela goreti na isti ravni in bo tudi izgorela popolnoma do konca.

Hudo, kajne?

Sicer pa sem na Instagramu Špele Grošelj ravno v teh dneh ujela še en uporaben trik, ki veleva …

… Špelin trik pravi, da preden prvič prižgeš dišečo svečo, odstrižeš vrh stenja. S tem naj bi se stenj malce razprl in sveči pomagal do lepšega gorenja.

Ilustracija: Kaja Berlot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *