Ženska delila TRIK svojega terapevta, s katerim je življenje obrnila na bolje

Če boš upoštevala tole, je 2021 lahko najboljše leto do zdaj.

Američanka, ki se že dlje časa bori s klinično depresijo, je na spletni strani theeverygirl.com delila nasvet svojega terapevta, s pomočjo katerega je svoje življenje v minulem letu uspela spraviti na boljše tirnice.

Kot je zapisala, je sama sebe velikokrat grajala z negativnimi mislimi, kar bi v praksi pomenilo, da si je ob ideji, da bi ustanovila svoje podjetje rekla, da ni dovolj dobra, ali da česa ne zna. Ali pa pred zmenkom mislila na to, da ni dovolj lepa, ter da si s fantom tako ali tako ne bosta imela kaj povedati.

In v tem početju se verjetno najde še katera, imam prav?

Morda ne ravno v takši obliki, si se pa v preteklosti zagotovo že kdaj zalotila v krogu negativnih misli, zaradi katerih kasneje česa nisi naredila (pa ti je bilo pozneje morda žal)?

Kaj lahko narediš?

Kot je dekle zapisalo na omenjenem portalu, je najboljši nasvet, ki ga je prejela od svojega terapevta ta, da negativne misli poskuša pretvoriti v pozitivne.

Kaj bi v praksi pomenilo, da v vsaki stvari najde nekaj pozitivnega, in na dogodek ali odločitev v svojem življenju, namesto iz negativnega vidika pogleda iz pozitivnega.

Tu je nekaj primerov:

  • “Danes sem res grda” → “Danes mi je všeč, kako sem počesala svoje lase.”
  • “Nikoli nimam dobrih idej” → “Všeč mi je akcija ter izdelovanje, in na to veščino sem zelo ponosna.” 
  • “Nisem dobra zaposlena, ker sem zamudila z oddajo projekta.” → “Veliko časa sem posvetila projektu, in zdaj je točno takšen, kot sem želela da je. Kakovostne stvari včasih pač potrebujejo malce več časa.”
  • “Če ne bom izgubila teže, ne bom nikoli spoznala fanta.” → “Želim najti osebo, ki me bo ljubila točno takšno, kot sem.”

Kot je zapisala, pri tej spremembi razmišljanja ne gre za postopek, ki bi se začel pri ‘Grda sem’ in končal pri ‘Lepa sem’, ampak ti bo pomagal pri spoznavanju dejstva, da vse preprosto ni v tvoji kontroli, in da je okej že to, da na neki stvari delaš.

Na ta način boš lažje prepoznavala svoje občutke ob določenih (predvsem neprijetnih) situacijah, priporočljivo pa je tudi, da svoje občutje, počutja in zgornje vzorce misli zapisuješ v dnevnik.

Bi te morda zanimal tudi recept za čudežni zeleni smuti, ki odvaja vodo iz telesa? Najdeš ga TUKAJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *