Obstaja TRIK, kako preprečiš nastajanje novih pajkovih mrež

Opomba: Pri nastajanju tega članka ni bil poškodovan noben pajek, ker je VSE, kar potrebuješ au natural. 😉

Pri naju doma so pajki dobrodošli. No, tako vsaj pravi Anej, ki že vse od malih nog trdno verjame, da ga v nasprotnem primeru čaka neka huda nesreča. Pajkov zato ne sesava, jih ne preganjava … pač, dovoliva jim, da v najinem stanovanju počnejo, kar hočejo.

Kar zraven prinese svojo ceno …

Lani, ravno v tem času, se je eden od pajkov tako zelo udomačil, da je na moji knjižni polici sredi dnevne skotil kakšni 20 mini pajkcev, ki sem jih – po Anejevih navodilih – morala pustiti uživati življenje.

Ampak verjetno si predstavljaš, da je bil to totalen breaking point v mojem uresničevanju njegovih želja, kajne?

Tako sem pobrskala po spletu in naletela na TRIK, s katerim se pajkov iz stanovanja sicer ne znebiš v hipu, ti pa pomaga, da si dom poiščejo kje drugje.

Gre namreč za DIY razpršilo iz vode in eteričnega olja poprove mete, ki pajkom tako zel smrdi, da jih pač odbije, da svoje mreže na pošpricanem mestu pač ne zgradijo.

Te zanima, kako se naredi? Izvoli:

V plastenko vode z razpršilom nakapaj približno 20 kapljic eteričnega olja poprove mete, novo razpršilo pa poškropi v vse vogale, kjer pajkov nikakor ne želiš več videti.

Jaz sem s razpršilom poškropila kar celo hišo (ne, tega nisem brizgala po pajkih), in za zdaj kaže precej obetavno.

Ampak, kot pravim … pri naju so bili do zdaj tako zelo svobodni, da bova morala s totalno migracijo narodov še malce počakati. 🙂

Upam, da ti pride prav. 🙂

Poskusi še viralen TRIK, zaradi katerega bo tvoj dom vedno BOŽANSKO dišal

Recept, kako priprviti dišavo za dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *