Po tem receptu jo je pred kratkim pekla tudi Meghan Markle. Poskusila sem jo in se za-lju-bi-la! 😍
Z lahkoto priznam, da mi v peki sladic večkrat spodleti. Prav zato sem kar nekaj mesecev odlašala s peko priljubljene torte iz olivnega olja. Pričakovala sem namreč, da se bo poskus izjalovil v le še eno mojih neposrečenih sladic, ki na koncu tako ali tako pristanejo v košu za smeti.
Na mojo veliiiiiiko srečo, je tale torta več kot uspela. Za rojstni dan sem jo najprej spekla Anejevi noni, nato še njegovi mami, … in nad njo so bili VSI (ampak res vsi) navdušeni. 🙂
Te zanima, kako sem jo pripravila? izvoli!

Limonina torta iz olivnega olja (preprosta in sočna)
Ingredients
- 1 1/3 skodelice olivnega olja
- 3 velika jajca
- 1 1/2 žlice limonine lupinice
- 1/4 skodelice limoninega soka
- 1 3/4 skodelice sladkorja
- 1/4 limoncella
- 2 skodelici moke
- Ščepec soli
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- Sladkor v prahu za posip
Method
- Pečico segrej na 165 stopinj.
- V posodi najprej zmešaj mokre sestavine.
- V drugi posodi zmešaj suhe sestavine.
- Obe zmesi temeljito zmešaj skupaj.
- Maso vlij v pekač in peci približno eno uro.
Te morda zanima še RECEPT za res okusne veganske brownije brez peke? Najdeš ga tukaj.
