RECEPT: Zaljubila se boš v TO super slastno pašto s figami

Poletni recept, ki ga boš pripravljala še globoko v jeseni. 😍

Včeraj sva se z Ajdo odpravili na mini sprehod po mini otočku Krknata in naleteli na dve poooooolni drevesi fig. Beseda je dala idejo, in tako smo za večerjo pripravili čudovite testenine z omako iz fig, ki nas je totalno navdušila.

Ker ste me na instagramu spraševali, kako jo pripraviti, spodaj pripenjam preprost recept, ki se ga boš z veseljem lotila tudi v jeseni.

Izvoli:

Print

Čudovita omaka za testenine iz FIG

0.0 rating
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:5 mins
  • Cook Time:20 mins
  • Serves:4
  • Freezable:No

Nutrition per portion

Ingredients
  • 20 majhnih fig
  • 1 smetana za kuhanje
  • Limonina lupinica 1 limone
  • Sok 1 limone
  • Ščepec čilija
  • Maslo
Method
  1. Fige zreži na četrtine.
  2. V loncu zavri vodo za testenine.
  3. Stopi malo in karameliziraj fige (približno 15 min).
  4. Fige odstrani iz ponve, in vanjo vlij smetano za kuhanje.
  5. V smetano primešaj nastrgano lupinico 1 limone ter sok limone.
  6. Dobro premešaj, ter dodaj začimbe (sol in poper).
  7. V omako dodaj še fige in ščepec čilija.
  8. Kuhane testenine dodaj omaki in dobro premešaj.
  9. Dober tek.

RECEPT: Limonina torta iz olivnega olja (preprosta in sončna)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *