Momo: Slastni nepalski cmočki, ki jih sploh ni težko narediti (recept)

Nekaj časa si boš morala vzeti za pripravo, ampak končni izdelek je vreden vsega truda. 😉

Tile cmočki nimajo samo super luštnega imena in videza, ampak so tudi zeloooo okusni.

Če se ti torej zalušta nekaj eksotičnega, ti tokrat priporočam, da poskusiš momote, vegetarijanske cmočke pripravljene na pari, ki jih lahko popestriš z različnimi sladko-kislimi pomakami.

Tu imaš recept:

Print

Momo: Vegetarijanski nepalski cmočki

0.0 rating
  • Difficulty:Easy
  • Prep Time:10 mins
  • Cook Time:10 mins
  • Serves:2
  • Freezable:Yes

Nutrition per portion

Ingredients
  • 1 skodelica bele moke (za testo)
  • Ščepec soli (za testo)
  • 1 žlica oljčnega olja (za testo)
  • 1/2 skodelice vode (za testo)
  • 1/4 zeljne glave
  • 2 korenja
  • 1 strok česna
  • 1/2 čebule
  • Majhen košček naribanega ingverja
  • Žlica sojine omake
Method
  1. Najprej zamesi testo, da nastane gladka kompaktna zmes in ga za 25-30 minut postavi v hladilnik.
  2. Med tem v ponvi na oljčnem olju prepraži ingver, čebulo, česen, zelje in korenje.
  3. Soli, popraj in zalij z manjšo količino sojine omake.
  4. Zelenjavi sicer lahko dodaš tudi vegetarijansko meso, krompir, por, ... skratka stvari, ki jih imaš doma.
  5. Na tanko razvaljaj testo in ga s pomočjo kozarca izreži v obliki kroga.
  6. V sredino izrezanega kroga postavi žlico ohlajenega zelenjavnega nadeva, in ga s prsti oblikuj v cmočke, ki so popolnoma zaprti na vrhu.
  7. Zavri vodo in na lonec postavi cedilo. Vanj postavi cmočke, pokrij s pokrovko in kuhaj približno 10 minut.

Air-Fryer: To so 3 moje najljubše jedi (zdravo in preprosto)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *