Če polovico avokada shraniš tako, 100% ne bo porjavel (poskusila sem, in deluje!)

Tudi ti obožuješ avokado, ampak si ga vedno pripraviš le pol, drugo polovico pa potem pospraviš v hladilnik? Jap, obstaja čisto preprost način, kako lahko preprečiš rjavenje, in to brez dodatnih pripomočkov ali sestavin.

Uf, najprej posvetimo minuto spoštovanja za vse nas, ki vsak dan brez prestanka zvesto mečkamo avokado, in ga na kruhu spoznavamo s katerokoli sestavino, ki se v tistem trenutku še nahaja v hladilniku.

Ne, saj ne, … ampak če je tu kdo, ki avokado obožuje vsaj pol toliko, kot jaz (mimogrede, sem vam že povedala, da imam avokado tetoviran nad levim komolcem?), se bo zagotovo razveselil čisto preprostega trika, ki z zelo malce truda svežemu na pol prerezanemu avokadu prepreči, da bi porjavel.

In ne, ne govorim o uporabi limone ali čebule ali katere koli druge sestavine, po katero bi morala v trgovino.

Gre namreč za …

V osnovi avokado porjavi zato, ker pride do oksidacije. Da bi to preprečila, polovico avokada prekrij s kuhinjsko foljo, vse skupaj postavi v posodico in ga zalij z vodo.

Enako lahko storiš tudi v primeru, ko pripraviš avokadov namaz ali guacamole – namaz le prekrij s foljo, in čez prelij vodo.

In voila!

Wow! Poskusi TA recept za avokadov namaz, in nikoli več ga ne boš delala drugače (ker ima zzzzing!)

Odličen avokadov namaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *