Recept: Presni krofki, pripravljeni v 20 min (brez peke in cvrtja)

Tole je, častna pustna, ena najboljših presnih sladic, ki sem jih kdajkoli pripravila. Pa še enostavno jih lahko pripraviš.

Potrebujemo:

Za maso:

  • 1 skodelico indijskih oreščkov Bimed
  • 1 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
  • 2 žlici veganskih proteinov
  • 1 skodelico kokosove moke
  • 1 1/4 skodelice rozin
  • 1 žlička kokosovega olja
  • 1-4 žličke vode

Za borovničevo glazuro

  • 1 skodelica predhodno namočenih indijskih oreščkov
  • 1/2 skodelice kokosovega mleka
  • 2 žlici kokosovega olja
  • 1/4 skodelice borovnic
  • Sok 1/2 limone ali limete

Postopek:

V mikser dodaj indijske oreščke, ovsene kosmiče, proteine in kokos ter temeljito zmiksaj, da dobiš teksturo peska.

Dodaj še rozine in kokosovo olje, da nastane nekoliko lepljiva tekstura mase. Če je masa presuha, po žličkah dodajaj vodo.

Maso postavi v hladilnik, med tem pa pripravi borovničevo glazuro.

V opran mikser zdaj dodaj vse sestavine za glazuro in temeljito zmiksaj (približno 7 do 8 minut).

Nežno naolji modelčke za krofe (ali mini potičke), ter jih napolni z maso. Pri tem maso kar konkretno tlači proti dnu, da se bo oblikovala lepa oblika, ki ne bo razpadla. Za kratek čas postavi v hladilnik.

Krofe nežno vzemi iz modelčkov, jih z vrhom potopi v glazuro in po želji okrasi s pistacijo, borovnicami, listi vrtnice ali kakšnimi drugimi dodatki.

Momo: Slastni nepalski cmočki, ki jih sploh ni težko narediti (recept)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *