Si za zdravo in okusno kosilo v 20 minutah? Poskusi tole!
Obožujem Pad Thai! O-bo-žu-jem! Anej pa obožuje zelenjavne rezance! O-bo-žu-je! In tako je nastala tale mešanica obojega, na neko nedeljsko popoldne, ko v hladilniku nisva imela kaj več od pisanega nabora zelenjave.
Si za tale azijski eksperiment? 😉
Potrebuješ:
- 1 bučka
- 1 korenje
- 1 rdeča sladka paprika
- Košček čebule
- Četrtina rdečega zelja
Za preliv potrebuješ:
- 2 žlici paste iz indijskih oreščkov (ali katerekoli drugi paste iz oreščkov Bimed)
- 2 žlici sojine omake
- 2 žlici soka limone ali limete
- 2 čajni žlički ingverja
- 2 stroka česa
- 3 izkoščičene datlje Bimed
- 1/2 čajne žličke kajenskega popra
- 1/2 skodelice vode (120 ml)
Postopek:
Bučko in korenje nareži na trakce; najbolje da kar s pomočjo pripomočka za izdelavo zelenjavnih rezancev.
Na tanke rezine nareži sladko papriko in rdeče zelje, na tenko nasekljaj tudi čebulo.
Zelenjavo postavi v skledo, v mikserju pa zmešaj vse sestavine za preliv. S prelivom prelij solato in potresit s pistacijami.
Ti piškoti iz 3 sestavin ti bodo spremenili življenje (brez glutena in sladkorja)
