Aja, dodati moram še, da Anej do zdaj sladkega krompirja v nobeni obliki res res res ni maral. Izvoli recept, ki ga je prepričal!
Jaz sladek krompir obožujem. V solati, v zelenjavni skledi, v juhi, in seveda tudi v obliki ‘cvrtega krompirčka’.
Nekaj let nazaj, ko sva z Anejem s kombijem potovala po Aljaski, pa sem v mestecu na koncu sveta jedla res hrustljav in okusen ‘yam’, ki mi ga potem nikoli več ni uspelo poustvariti.
Včeraj zvečer sem si zadala misijo, da mi to končno uspe! K temu me je sicer spodbudil prazen hladilnik, a končen rezultat je bil isti.
Pobrskala sem za receptom, ki obljublja res hrustljav sladek krompir in priznati moram, da nikakor ni razočaral.
Res hrustljav sladek krompir pripraviš tako:
Potrebuješ:
- 1 razžvrkljano jajce
- 1 žlico vode
- 1/3 skodelice drobtin
- 2 žlici parmezana
- 1/4 žlice sladke paprike
- 1/4 čajne žličke popra
- 1 olupljen sladek krompir
- Olivno olje
Postopek:
- Najprej v enem krožniku zmešaj razžvrkljano jajce in vodo. V drugem krožniku zmešaj drobtine, parmezan, poper in sladko papriko.
- Sladek krompir zreži na tanke trakce. Te najprej pomoči v razžvrkljano jajce, nato pa še v mešanico drobtin.
- Sladek krompir nato odloži na peki papir in ga ‘prelij’ z nekaj kapljicami olivnega olja.
- Peci na 200 stopinj približno 20-254 minut oz. dokler ne vidiš, da se začenja delati zlato rjava skorjica.
- Ko je krompirček še vroč, ga osoli.
Joj! Tale veganski Pad Thai me je vrgel na rit (od dobrote)
