Sladek krompir sem pripravila tako in Anej je rekel: “Kaja, to je fuuul dobro!”

Aja, dodati moram še, da Anej do zdaj sladkega krompirja v nobeni obliki res res res ni maral. Izvoli recept, ki ga je prepričal!

Jaz sladek krompir obožujem. V solati, v zelenjavni skledi, v juhi, in seveda tudi v obliki ‘cvrtega krompirčka’.

Nekaj let nazaj, ko sva z Anejem s kombijem potovala po Aljaski, pa sem v mestecu na koncu sveta jedla res hrustljav in okusen ‘yam’, ki mi ga potem nikoli več ni uspelo poustvariti.

Včeraj zvečer sem si zadala misijo, da mi to končno uspe! K temu me je sicer spodbudil prazen hladilnik, a končen rezultat je bil isti.

Pobrskala sem za receptom, ki obljublja res hrustljav sladek krompir in priznati moram, da nikakor ni razočaral.

Res hrustljav sladek krompir pripraviš tako:

Potrebuješ:

  • 1 razžvrkljano jajce
  • 1 žlico vode
  • 1/3 skodelice drobtin
  • 2 žlici parmezana
  • 1/4 žlice sladke paprike
  • 1/4 čajne žličke popra
  • 1 olupljen sladek krompir
  • Olivno olje

Postopek:

  1. Najprej v enem krožniku zmešaj razžvrkljano jajce in vodo. V drugem krožniku zmešaj drobtine, parmezan, poper in sladko papriko.
  2. Sladek krompir zreži na tanke trakce. Te najprej pomoči v razžvrkljano jajce, nato pa še v mešanico drobtin.
  3. Sladek krompir nato odloži na peki papir in ga ‘prelij’ z nekaj kapljicami olivnega olja.
  4. Peci na 200 stopinj približno 20-254 minut oz. dokler ne vidiš, da se začenja delati zlato rjava skorjica.
  5. Ko je krompirček še vroč, ga osoli.

Joj! Tale veganski Pad Thai me je vrgel na rit (od dobrote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *