Znana strokovnjakinja razkriva: “TO prehransko dopolnilo bi moral uživati VSAK”

Če na dan ne poješ od 8 do 12 jajc, ali kilogram mastnih rib, potem je čas, da TO prehransko dopolnilo začneš uživati tudi sama.

Začetek tega leta sem se po telefonu slišala z Alenko, ustanoviteljico spletne strani Dodaj prehrani – ja, tisto zabavno Korošico, ki jo zdaj vse pogosteje vidiš tudi na IG profilu Coolmamacite. 🙂

Alenka je res mojstrica svojega dela – katerokoli vprašanje te muči glede prehranskih dopolnil, bo ona zagotovo našla odgovor nanj. In tako sem se po nasvet k njej odpravila tudi jaz.

Glede na moje izredno boleče menstruacije in cel kup ženskih težav, ki so se mi v zadnjih letih zakuhale v maternici in jajčnikih, bi doma lahko imela celo polico z začimbami napolnjeno s prehranskimi dopolnili. A to pač nisem jaz. 😀 Če se da, tabletk pač ne jem, čeprav so super naravne in vse fino fajn.

A ker brez vsega tudi ne gre, sva z Alenko našle nekaj, kar je zame pač čista osnova – Omega-3 kapsule.

Pa še ena prednost njihove Omege-3 je, da ne vključuje alergenov, kar pomeni, da je primerna tudi za tiste, ki so občutljivi na gluten in laktozo, med katere spadam tudi sama.

Na mojem Instagramu ste morda že ujeli, da jih s Čupkotom pridno jeva zjutraj ali zvečer in za to obstaja dober razlog.

Zakaj bi si Omega-3 kapsule moral omisliti vsak?

Kot pravi Alenka, uživanje Omega-3 kapsul priporoča čisto vsem, ki jih ima rada, še posebej pa osebam, ki imajo težave s srcem, ki imajo visok pritisk, holesterol ali sladkorno bolezen.

Pred 19 leti smo bili med prvimi, ki so kapsule Omega-3 ponudili v družinskem pakiranju. Zelo pomembno je, da pazimo nase, na ljudi, ki jih imamo radi in na svoje hišne ljubljenčke,” je povedala Alenka in dodala, da je njihova Omega-3 po ceni in kakovosti zagotovo na prvem mestu v Sloveniji.

Kupiš jo lahko TUKAJ.

Zakaj jo imajo Slovenci tako radi (in med njimi tudi številni znani obrazi)?

Ker so pri podjetju Dodaj prehrani eni prvih, ki so Omega-3 kapsule ponudili v obliki, zaradi katere se ti ne izpahuje po ribah. Pohvalijo se lahko tudi z dobro stabilnostjo nenasičenih esencialnih kislin ter dodatkom vitamina E (ali vitamina mladosti), ki lovi proste radikale in skrbi za boljšo absorbcijo.

Zakaj jo uživam jaz, čeprav nimam težav s srcem, holesterolom, sladkorno boleznijo itd.?

Ker uživanje Omega-3 vpliva tudi na sposobnost mišljenja, pomnjenja in koncentracije, dokazano pa je tudi, da uživanje Omega-3 v obdobju odraščanja pripomore k temu, da so otroci bolj skoncentrirani v šoli ter da se lažje učijo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kaja Berlot (@deklica_si)

Zakaj Omega-3 uživa tudi Čupko?

Poleg zgoraj omenjenih stvari (torej bolezni srca, holesterola in sladkorne bolezni), uživanje Omege-3 pri hišnih ljubljenčkih pomaga tudi pri lepši in boljši dlaki, prav tako pa naj bi ta, ob rednem uživanju Omege-3, manj izpadala.

Na Instagramu sem naredila tudi anketo o vaših prehranskih navadah (v njej je sodelovalo 2593 ljudi), ki je razkrila zanimive podatke.

  1. Koliko vas je prehranska dopolnila začelo uživati z začetkom pandemije leta 2020?

    Jaz (30%)
    Jaz ne (70%)

2. Ali redno uživate prehranska dopolnila?

Ja (39%)
Ne (61%)

3. Jemlješ prehransko dopolnilo po občutku, ali res veš, kaj tvoje telo potrebuje?

Po občutku (63%)
Vem, kaj potrebujem (37%)

4. Koliko različnih prehranskih dopolnil jemlješ vsak dan?

Manj kot 3 (1513)
Več kot 3 (348)
Mnogo več (133)

5. Katera prehranska dopolnila najpogosteje jemljete?
(seznam najpogostejših odgovorov=

Omega-3
Magnezij
Vitamin C
Vitamin D
Cink
Kolagen
B kompleks
Probiotike

Recept: Presni krofki, pripravljeni v 20 min (brez peke in cvrtja)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *