Loading

7 TRIKOV, kako ustvariti popolno galerijsko steno (piše Meghan Markle)

Ta presneti proces selitve. Vse te škatle in napisi ‘Pazljivo’, pa podkupnine selitvenega servisa, ki jih jaz plačujem s pizzo in pivo, ter seveda prijatelji, ki vedno priskočijo na pomoč.

In ko vse to mine, si končno preseljen v novo stanovanje. In končno začneš z ‘gnezdenjem’, kar je, če pomisliš, lahko še malce bolj zahtevno opravilo kot selitev, saj moraš iz hiše narediti dom.

In ja, obstajajo načini, kako se tega lotiti brez stresa, te pa je za blog The Tig Meghan Markle leta 2015 razkrila Mariam Naficy. Spodaj si preberi nekaj dobrih napotkov, kako kot profesionalka v svojem stanovanju postaviti galerijsko steno. Hvala Miriam.

To so TRIKI, ki jih moraš poznati, prej kot začneš postavljati svojo galerijsko steno:

  1. Začni z merjenjem

Najprej izreži koščke papirja in jih postavi po steni – kot puzle. Za tale korak si vzemi kar precej časa, saj boš stvari zagotovo večkrat premaknila.

2. Različne velikosti

Ne boj se eksperimentirati z oblikami in velikostmi. Poleg večjega dela postavi manjšega, prav tako pa se ne boj kombinirati vertikalna in horizontala dela.

3. Dodaj svoje osebne fotografije

Pomembno je, da na svojo galerijsko steno dodaš nekaj osebnih fotografij. Če ti lahko na srce položim en nasvet je, da pri tem izbiraš fotografije, ki so nekoliko bolj umetniške, ter se izogibaš običajnim portretom. Fotografije na steno postavi poleg tradicionalne umetnosti, in ne zraven drugih podobnih fotografij.

4. Uskladi barve

Dobro je, da si zamisliš barvno shemo tvoje galerijske stene. Barvne odtenke enega dela poskusi ujeti z brvami drugega.

5. Novo zmešaj s starim

In s tem ne mislim le na moderno umetnost in tisto iz daljne preteklosti, ampak tudi, da nove fotografije uokviriš v starinski okvir. Sama stare okvirje najpogosteje nakupujem na bolšjem sejmu, kjer jih za res zelo malo denarja dobiš veliko.

6. Dodaj tri dimenzionalne objekte

In razbij monotono dvodimenzionalnost. Naj si bodo skulpture, ogledala, čopiče, … stvari, ki jih sicer ne bi umestil na gelrijsko steno. Pritrdi jih z ultra močnim lepilom za zid.

7. Vzemi si čas

Tudi Rim niso zgradili v le enem dnevu, zato si pri postavljanju svoje galerijske stene vzemi čas.

Povzeto po zapisu Meghan Markle za blog The tig

Fotografije: Unsplash.com/Amy Humphries

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    7 TRIKOV, kako ustvariti popolno galerijsko steno (piše Meghan Markle)