Loading

Air-Fryer: To so 3 moje najljubše jedi (zdravo in preprosto)

Včeraj smo se s puncami dogovorile, da se pri meni doma dobimo na ‘AirFryer Friday‘, zato zdaj na kup dajem jedi, ki so me najbolj navdušile.

Air Fryer uporabljam že približno leto dni, in od takrat dalje je, kljub dvomom številnih, če reees potrebujem še en dodaten kuhinjski pripomoček, redno v uporabi.

1. Krompirček

Moja najljubša jed je – preprosto ko se sliši – kar krompirček. Ker doma v resnici nimam nikoli dovolj sončničnega olja, da bi ga primerno pocvrla, sva se morala z Anejem vedno zadovoljiti z nekakšno razkuhano verzijo. Air Fryer pa iz zmrznjenega trgovinskega krompirčka naredi čudež, saj je hrustljav odzunaj, in ravno prav narejen od znotraj.

Pa še trik, ki sem se ga naučila od zaposlenih v McDonaldsu: Vedno ga osoli takoj, ko ga spečeš.

2. Čips iz listnatega ohrovta

Nikoli mi ne boš verjela, kako dober je lahko zelenjavni čips, dokler ne boš poskusila tega. Pri pripravi se sicer nikar ne oddaljuj od Air Fryerja, ker je tale čips pripravljen dobesedno v minutki, tudi tu pa velja, da ga osoli takoj, ko ga spečeš, pred uživanjem pa raje malce počakaj, saj bo, če se boš uspela zadržati, še veliko bolj hrustljav kot sicer.

3. Tofu

O-M-G! Doma imam totalnega ‘haterjatofuja, ampak glej ga zlomka, čim ga pripravim v Aif fryerju ga lahko jé naravnost iz skledice, brez vseh dodatkov in prilog. Skrivost? Tofu nareži na kocke in ga speci v Air Fryerju – dobila boš hrustljave napihnjenčke, ki jih lahko potreseš po solati, ali pa standardno vključiš v kakšno od jedi z rižem.

Image by Freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

svg

Ful me zanima, kaj si misliš o tem.

Prikaži komentarje / pusti svoj komentar

Leave a reply

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Air-Fryer: To so 3 moje najljubše jedi (zdravo in preprosto)