V zadnjem času, se z Anejem trudiva, da doma sama pridelava čim več stvari, ki jih pogosto jemo. Van obožuje mlečne izdelke, zato zdaj kupujemo domače mleko in iz njega sami izdelujemo mlečne izdelke (kefir, sir, jogurt, kremni sir). Jaz obožujem zelenjavo, zato jo kupujemo neposredno od lokalnih pridelovalcev in iz nje izdelujemo vse sorte
Ko sva z Anejem potovala po Novi Zelandiji, sva velik del najine poti preživela s Kanadčanoma Stevenom in Melisso. Prav ona dva sta me že daljnega leta 2012 predstavila sporočilom, ki jih razkrivajo tarot in orakeljske karte, in tako sva z Anejem štiri mesece svoje poti vsako jutro začela s sporočili, ki so nama jih
Jaz še kar vztrajam na španskem jedilniku, in ko je beseda že nanesla nanj, nikakor ne moremo mimo tradicionalne španske omlete, ki je v osnovi sestavljena iz le treh sestavin; krompirja, čebule in jajca. Tale kremna omleta (za kremoznost seveda poskrbijo ravno prav obdelana jajčka) super deluje kot samostojna jed, lahko pa jo postrežeš tudi
Cel praznik se zgodi, ko na spletu naletiš na res dober recept ali trik kakšnega mojstra, ki res ve, kaj počne. Tako je Anej na začetku naših počitnic na Instagramu naletel na francoskega chefa Pierra Gagnaira, ki si je v preteklosti s kuho prislužil že 3 Michelinove zvezdice. V posnetku, ki ga v celoti delim
V našem ‘domačem’ mestecu Playa Blanca sva si z Anejem že ob prvem obisku izbrala svojo najljubšo tavernico, v katero redno zahajava vsakič, ko sva tu. Majceno tavernico La Tapita v središču mesta vodita simpatičen Miguel in njegova soproga Marisol in vse jedi, ki jih v njuni tavernici postavita na krožnik, tako ali drugače pripravita
Pri nas je pašta na meniju vsaj dvakrat tedensko, zato se res trudim, da jo pripravljam na nadvse različne načine. Poleg standardnih vročih omak pa smo vsi trije totalni ljubitelji paštic na hladno in to ne le v solati. S tem mislim predvsem na omake ‘alfredo’, torej omake na hladno, za katere sploh ni treba
Lanzarote vsekakor ni ena tistih destinacij, ki bi jih z Anejem izbrala, preden sva postala starša. Potem si je tata od Aneja tukaj omislil eno čudovito hišico v kraju Playa Blanca, zato sva, ko je imel Van komaj tri mesece, Lanzarote izbrala za naš prvi skupen dopust. In oh, kako sva bila presenečena! Drugič smo
Včeraj zvečer sva z Anejem, kot že toliko večerov prej, pekla pinso. Čudovit in lahek italijanski prigrizek nama je na tale tropski večer malce pokvarila savna, ki jo je od sebe oddajala pečica, zato sem z gromozanskim olajšanjem danes zjutraj kliknila na članek portala Odprta kuhinja, ki obljublja čudovite pice brez pečice. In to po
Razlog? Ker bi si želela, da bi mi kdo že prej povedal, da mi ni treba zapraviti celega premoženja za serume, kreme in šampone. Včasih se hecam, da sem, preden sem našla ‘ta prave’ kozmetične izdelke zase, zanje zapravila celo premoženje. To je še posebej res v primeru lasnih produktov, saj sem ena tistih srečnic,
Avgust je tukaj, z njim pa tudi novo motivacijsko ozadje za mobi, s katerim boš kot vlak premagovala vsakodnevne ovire. Za mesec avgust sem izbrala vedno aktualno misel, s katero te želim spomniti, da se je tudi v težkih situacijah vredno postaviti zase. Ja, vem, velikokrat je lažje pokimati, reci ja in se potem doma
Če mi slediš na Instagramu, potem si ta prejšnji teden težko zgrešila mojo nazorno video in foto reportažo v stilu Karmen W. Švegl, v kateri sem poročala o tem, kako pod mentorstvom zeliščarice Vite Matjac kuham svoj prvi sivkin hidrolat. Zanjo me nihče ni vprašal, vendar sem bila nad postopkom in končnim rezultatom tako zelo
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.