Loading

Imaš poln K kuhanih jajc? Če ti ostajajo, iz njih naredi to italijansko jed

Čeprav jajca obožujem v vseh možnih oblikah – trdo kuhana, mehko kuhana, poširana in v torti (:P), jih po velikonočnih požrtijah res ne želim več gledati ne v solati ne v sendviču in še manj zraven hrena in šunke.

Na spletni strani Odprte kuhinje sem letos potem našla recept za mega italijansko pomako bolzanina, s katero se boš znebila ostanka trdo kuhanih jajc in navdušila vse, ki bodo to veliko noč pripravljeni poskusiti še kaj drugega.

Omako bolzanina se navadno sicer postreže s šparglji (mimogrede, na Krasu že pridno rastejo, ravno danes sem jih jedla za kosilo), super pa gre tudi s kakšno drugo kuhano zelenjavo ali zgolj solato.

Njen recept izvira iz Trentina, ime pa je dobila po glavnem mestu te italijanske pokrajine, Bolzanu.

Potrebovala boš:

  • 4 trdo kuhana jajca
  • 100 ml sončničnega olja
  • 1 žlička gorčice
  • 2 žlici juhe
  • 2 čajni žlici vinskega kisa ali limone
  • sol in poper
  • drobnjak

Tako pa jo pripraviš:

  1. Kuhana jajca daj na pol in rumenjake loči od beljakov.

2. Rumenjakom dodaj najprej žličko olja in jih zmečkaj. Nato dodaj še preostanek olja in vse skupaj zmešaj s paličnim mešalnikom

3. Zdaj primešaj še kis, juho in gorčico.

4. Beljake drobno nasekljaj in jih dodaj rumenjakom. Začini s soljo, poprom in drobnjakom.

Image by pikisuperstar on Freepik

KAJA BERLOT

Ustvarjalka nabritega Instagram profila @deklica_si, ilustratorka, otroška pesnica in avtorica zate odkriva 'ta fwrtne' vidike življenja. V jeziku, ki ga govorijo na sončni strani Slovenije, na Goriškem.

Loading
svg
Te zanima tudi to?
  • 01

    Imaš poln K kuhanih jajc? Če ti ostajajo, iz njih naredi to italijansko jed