Domače Izbrano Ustvarjam

Diši po citrusih

Nikdar nisem razumela ljudi, ki so vestno uporabljali podstavke za kozarce. Zdaj, ko sva se z Anejem preselila v svoje stanovanje sem seveda postala njihova kraljica.

Svojo obsesijo seveda hitro potolažim z dejstvom, da sem si za klubsko mizico postavila lesene kovčke, s katerimi se je nono nekaj desetletji nazaj podal k vojakom. Kljub temu, da so kovčki ‘natural’ rustikalni, s kolobarji bele barve in lisami, ki se jih nikakor ne morem znebiti, bi jih pri življenju rada ohranila kar se da dolgo.

Od tod ideja, da v slogu septembrskih ‘priboljškov brez kalorij’ ustvarim podstavke, nad katerimi bi se morda navdušili tudi moji gostje.

Strošek: Pet do osem evrov

Čas: Pol ure za en podstavek

Potrebujemo: Ostanki filca, šivanka, nit različnih barv, UHU lepilo za tekstil, škarje, dve skodelici različnih velikosti, svinčnik

1. Vzemi skodelico z večjim premerom in jo dvakrat obriši v filc enake barve. Enako stori tudi s skodelico manjšega premera, le da to enkrat obrišeš v filc enake barve kot prej, enkrat pa v bel filc.

2. Izreži kroge iz filca. Manjši krog enake barve, kot sta velika, zmanjšaj za približno centimeter in ga razreži na osem enakih trikotnikov (kot pico :P)

Citr_post_1

3. Z UHU lepilom za tekstil trikotnike prilepite na manjši bel kos filca tako, da je med njimi nekaj razmika.

4. Z nitjo enake barve, kot so veliki kosi filca, trikotnike prišij na belo podlago.

5. Belo podlago zdaj prilepi na enega izmed večjih izrezanih krogov. Bel krog zdaj po njegovem robu prišij na večji krog filca.

Citr_post_2

6. Na hrbtno stran prilepi še drugi večji kos filca in ga po njegovem robu zašij na prvega.

k

Write a comment