Berem Izbrano Sledim

Ustvarjalna knjiga ‘Narejeno z ljubeznijo’

Ne vem, kje bi začela, pa bom kar tako …

aaaaaAAaaaAaaaAaaaaaaAAaaAaaAAAAaaaAaaa!!!

Vse tisto, o čemer sem kot deklica sanjala, je danes postalo resničnost. Občutki, ki sem jih skupaj z junaki knjižnih uspešnic podoživljala ob lučki pod kovtrom v sobi ali sobote, ki sem jih preživela z zalepljenimi prsti in tempero v laseh so na neki način dobili svojo obleko. Ali ogledalo, saj ne vem. Danes sem v roke namreč dobila svojo prvo ustvarjalno knjigo ‘Narejeno z ljubeznijo’, ki sem jo z resnično veliko ljubezni pripravljala zadnje leto.

V njej sem v enajstih poglavjih zaobjela vse večje priložnosti za zabavo (rojstni dan, božič vselitev, rojstvo, diploma, obletnica, valentinovo, …), v vsakem poglavju pa ponudila tri ideje za izdelavo osebnega darila. V vsakem poglavju so ideje različnih težavnih stopenj, prav tako pa se razlikujejo tudi po strošku izdelave – torej, z mislijo na vsakega, sem hotela ustvarjanje približati tudi tistim, ki se do sedaj v kreativna darila še niso bili pripravljeni spustiti.
Knjiga trojica

Ker sama ustvarjalni material rada porabim do zadnjega delca, sem tudi ideje v knjigi poskušala približati pojmu recikliranja. V knjigi sem namreč uporabljala materiale, ki se velikokrat valijo po hiši brez pravega razloga, prav tako pa je ves material, ki sem ga uporabila navoljo v slovenskih trgovinah.

Narejeno1

Knjigo sva s prijateljico in fotografinjo Špelo Lutman fotografirali pri meni doma, v moji delavnici in v trgovini Babushka v Ljubljani, kar je knjigi na neki način dodalo tisti občutek domačnosti.

Spodnje fotografije sicer niso prišle v knjigo, hotela sem samo orisati občutek, ki sva ga s Špelo hotele vnesti vanjo. Ideja iz poglavja embalaža se nanaša na domače izdelovanje samolepljivih etiket … morda pride prav za darila ob decembrskih praznikih?

Kosmiči1

Tu sva z Zajčkom Kobacajčkom pozirala za naslovnico poglavja ‘Zanjo’ … ne izgleda ravno najbolj navdušen.

Zanjo1

Knjigo je s prikupnimi ilustracijami opremila Špela Lutman.

  Ilustracije1

Zdaj pa … na ustvarjalnost, igrivost in stvari, narejene s srcem.

k

Write a comment