Izbrano Mesečni izbor Sledim Ustvarjalna moda

Reciklirani mesečni izbor

Velikokrat sem precej prepričana, da je cel namen ustvarjanja ta, da se iz starega ustvari novo. Da se iz materiala, ki se pozabljen valja po hiši naredi nekaj takšnega, kar bi v dnevni sobi zaslužilo glavno mesto. V najinem stanovanju je takšnih stvari kar nekaj, predvsem pa me navdušujejo popolnoma neobičajni kosi, ki se z malce ‘blišča’ prelevijo v zvezdo večera …

In tudi tokat nisem mogla mimo nakita. Ideja o zapestnicah iz kartonaste lepenke je preprosto navdihujoča, saj še nikoli do zdaj nisem pomislila, da bi iz Ikee poleg omar, prinesla še nov modni dodatek.

LeftsyHandCraft

karton1
Zapestnica iz kartona – 27,00 evrov

TheLookFactory

Komu ni všeč slog Jacka Sparowa? Škornji pravzaprav ne bi mogli bolje zadeti njegove raznolike piratske osebnosti, kot so jo. Kopica usnjenih dodatkov, pasov, peres in starih zapestnic, kljub moji nerazvpiti zvezi s preprostimi čevlji tokrat piše zgodbo zase … takšno, ki mi je še kako všeč.

Škornji
Ročno dekorirani škornji – 209 evrov

ScandinavianCrafts

Oh, skodelice so moja šibka točka od nekdaj, zato si tudi tokrat nisem dovolila mimo. Da bi skodelico predelala v svetilko mi je sicer prišlo na pamet pred kakšnim letom, ko sem si podobno idejo želela umestiti v knjigo ‘Narejeno z ljubeznijo’, vendar se zaradi zahtevnosti izdelave in ‘prevezave’ električnih inštalacij za uresničitev nisem odločila. Kakorkoli, sedaj je nekaj podobnega lahko mojega že za petdeset evrov … vam je ideja všeč?

lučka
Ročno izdelana lučkavas bo stala 55 evrov

AMFlorence

Tudi sama imam na mestu klubske mizice postavljena dva starinska kovčka, ki sta ju sta nono in njegov brat pred desetletji uporabljala v času njunega vojaškega roka. Domiselnost takšne sorte mi je izredno pri srcu, spodnja miza pa mi je všeč zato, ker kovček pravzaprav ni predelan, prevrtan, pobarvan ali na kakšen koli drugi način, preoblikovan od originala, vendar samo postavljen na mizo … in na ta način na ‘preteklosti prijazen’ način umeščen v modernejšo okolico.

miza
Miza – 155 evrov

K

Comments (2)

Write a comment