Domače Izbrano Ustvarjam

Posoda gozdnih vil

Vem, da je jesensko obarvani ‘termin’ že mimo, pa vendar. Tale ideja je briljantna!

Česa podobnega se verjetno nikoli ne bi lotila sama, po manjši pobudi pa sem vesela, da sem se je. Lepilo za servietno tehniko že dolgo ni bilo moj tako tesni prijatelj, prav tako pa tudi potrpljenje in iznajdljivost, saj sem pri sestavljanju tega malega čudeža pravzaprav ‘vklopila’ vse svoje ustvarjalne natančnosti.

Sicer se v najinem stanovanju že kakšen teden zdaj malce izgubljeno prestavlja po jedilni mizi, ker ji pravega prostora še nisem našla, pa vendar upam, da bova z Anejem kmalu doma gostila kakšno jesensko mini zabavo, na kateri bi jo mimogrede umestila v sredino svoje jesenske dekoracije …

✿ Potrebujemo: UHU lepilo za servietno tehniko, posodo, alu folijo, jesensko listje, čopič

1potrebujemo

✿ Čas izdelave: 2 – 3 ure

✿ Strošek: 0 – 4 evre

✿ Postopek:

1. Naberite jesensko listje. Izberite tisto, ki še ni popolnoma posušeno in ima v sebi še nekoliko prožnosti (rumeno listje)

2. Listje položite med dve kuhinjski krpi in ga prelikajte, da se zravna.

3. Izbrano skledo ovijte/prekrijte z aluminijasto foljo. Jaz sem izbrala skledo v obliki srca.

2

4. Foljo premažite z UHU lepilom za servietno tehniko, nanj pa začnite polagati listje. Listje s pomočjo čopiča in lepila pritrdite na foljo.

5. Z listjem prekrijte celotno površino. Če se listje zaradi okroglin ne oprijema podlage, posodo po tem, ko ste površino prekrili z listjem ponovno ovijte s foljo tako, da se listje popolnoma splošči.

4

6. Tako prekrito posodo postavite na sonce ali radiator za približno dve uri. Zgornjo foljo počasi in previdno odstranite od listja. Spodnjo foljo z listjem pa pustite stati še približno tri ure.

7. Folijo previdno in počasi odstranite od listja.

K

Write a comment