Izbrano Modno Ustvarjam

Nekaj srčnega

Z broškami sem vedno imela poseben odnos. Na neki način so me spominjale na ‘nonine’ izlete v Italijo, ko je vedno oblekla najboljše, kar je imela, zraven pa zapela še nekaj bleščečega. Da se je videlo, da je poseben dan. Potem, ko sem jih v začetku dvajsetih končno vzljubila sem jih na neki način ponovno ‘zasovražila’, ker so mi preluknjale vse najljubše srajice in obleke. In potem sem jih postavila tja, kjer so po mojem mnenju najlepše. V luknjico zadnjega gumba ovratnika.Tokrat sem želela nekaj posebnega in nekaj drugačnega. Nekaj, kar bi ustvarjalke s svojim posebnim slogom znale mimogrede združiti z vsakodnevnimi opravki in nastalo je tole … serija pisanih brošk v obliki srca, ki z nekoliko drugačno tehniko prepogibanja vnesejo dobrodošel občutek treh dimenzij.

╳ Potrebujemo:

Filc (ali kakšen drugi debelejši tekstil), škarje, UHU lepilo za tekstil ali toplotno lepilo, kovinska sponka za broške in belilo za tekstil (po želji)

╳ Čas izdelave: 10 minut

╳ Strošek: < 1 evro

╳ Postopek:

1. Iz filca (ali kakšnega drugega malce debelejšega blaga) izrežite obliko srca.

2. Če ste vsaj toliko ustvarjalno in eksperimentalno naravnani, boste v tem trenutku po izrezanem srcu z belilom za tekstil (ali varekino) v razpršilu enkrat pošpricali po tekstilu. Številni tekstili izredno zanimivo reagirajo, ko pridejo v stik z belilno tekočino …

3. Zdaj sredino zgornjega dela srca prerežite tako, kot kaže fotografija. Rez naj ne bo predolg, sega naj nekje do polovice višine srca.

4. Zdaj na rob izreza nanesite UHU lepilo za tekstil ali toplotno lepilo in srce prepognete po polovici tako, da se lepilo tekstila oprime.

5. Srce razprete tako, da oblika srca dobi malce dimenzij. Zalepljeni del naj ostane na hrbtni strani, na sprednji strani pa naj nastane manjša izboklina.

6. Na hrbtno stran lahko prišijete ali zalepite kovinsko zaponko.

k2 k1

Ustvarjalni namig:

 Broškico lahko nosite zapeto v ovratniku – postavite jo lahko višje ali nižje, odvisno od tega, kje pritrdite kovinsko zaponko. Broško lahko nosite tudi v kombinaciji z drugimi – izdelate lahko eno večjo broško, zraven pa naredite še nakaj manjših. Super rezultat nastane tudi z uporabo usnja, ki je ravno prav debelo za to, da broška lepo stoji.

k

Write a comment