Izbrano Uporabno Ustvarjam

Obešalniki iz gozda

Vedno, še posebej pa jeseni z na široko odprtimi očmi iščem ideje, kako bi delček narave in modnosti združila z mojo strastjo do notranjega opremljanja. In tokratni ustvarjalni projekt je naredil oboje. Od nekdaj sem se navduševala nad idejo, da so najlepši kosi iz naše omare lahko prav posrečena stenska dekoracija, zato so obešalniki iz vejevja preprosto narejeni za jesensko navdahnjene dekoracijske teme, ki vam bodo z izdelavo vzele le nekaj minut.

Potrebujemo:

Zastonj in preprosto. Za izdelavo namreč potrebujemo le kovinske kljuke polomljenih obešalnikov,  žebelj podobne debeline, kot so kovinske kljuke, veje in kladivo.

Potrebujemo

1. Očistite veje. Če imate doma kakšen utrjevalec, lahko z njim poškropite veje, kar bo utrdilo obstojnost lubja.

2. S prstom najdite težišče veje in mesto označite.

Postopek1

3. S svedrom podobne širine kot kovinska kljuka izvrtajte nekaj milimetrov globoko luknjo – ravno toliko, da se kljuka lahko za začetek usede na svoje mesto.

Postopek2

4. Kljuko v vejo vrtite tako dolgo, dokler navoj na njej ni popolnoma prekrit.

Postopek3

Moj namig:

Uporabite lahko veje pravilnih in nepravilnih oblik. V gozdu poskusite najti tudi takšne, ki imajo že v osnovi podobno obliko kot obešalnik – torej, da so rahlo oblikovane v polovico elipse.

Veje lahko tudi okrasite z različnimi barvami. Za dekoracijo izberite barve ki niso na vodni osnovi, da ne bodo na vaših oblačilih puščale sledi.

Write a comment