Izbrano Modno Ustvarjam

Modna reciklaža s Tjašo Kokalj

Tako dolgo že nisem ustvarila nečesa modnega. V resnici me je lanska selitev na svoje na neki način obsedla z izdelovanjem stvari, ki spadajo med štiri stene (ali na njih), zato sem se tokratne priložnosti, da iz starih kavbojk ustvarim nove, izredno razveselila. In ker sem se morala kar malce spomniti, kako izgleda, mi je z napotki, ki jih je sama uporabila pri izdelovanju svojega para kavbojk, pomagala ena in edina, Tjaša Kokalj.

Takšne kavbojke sem najprej opazila na televizijski lepotici, Blake Lively. ‘Serena’ iz serije Gossip Girl naj bi za svoj par kavbojk, okrašenih s češnjevimi cvetovi odštela kar petsto evrov, tako jaz, kot Tjaša pa sva za svoj par nič kaj manj laskavih hlač odšteli le nekaj evrskih kovančkov.

Potrebujemo: Rjava, rožnata in bela barva za tekstil, čopič

Čas izdelave: ena ura

Strošek: 5 – 10 evrov (brez kavbojk)

Postopek:

1. Čopič pomočite v belo barvo in ga ‘otresite’ nad hlačami tako, da na hlačah ostanejo kapljice barve.

2. Ko se bela barva posuši, z rjavo začrtajte obliko veja. Jaz sem veje narisala na desnem boku, malo manjši vejo tudi na levem boku ob žepu, še eno pa sem dodala na spodnji del leve hlačnice.

3. Z rožnato barvo narišite cvetove. Ker gre za abstraktni vzorec se ne obremenjujte z natančnostjo risanja.

4. Ko se rožnata barva posuši, lahko detajle na cvetovih dodate z nekoliko temnejšim rožnatim odtenkom ali z belo barvo.

5. Hlače obrnite na notranjo stran in jih previdno prelikajte, saj boste s tem utrdili obstojnost barv za tekstil.

In tu je še primerek, ki ga je naredila Tjaša.

Tjaša Kokalj3

Tjaša Kokalj1

K

Write a comment