Izbrano Uporabno Ustvarjam

Zvezdnati adventni koledar

Adventni koledarji so ‘moja stvar’ že od malega. Všeč so mi bili tisti, ki so pod okenci skrivali praline, pa tisti, ki so za vratci varovali nalepke, … čeprav se mi zdi kar malce čudno, da svojega v vseh teh letih še nisem poskusila narediti, sem tradicijo kupovanja adventnih koledarjev prekinila letos, ko sem odkrila preprost in nadvse očarljiv način zgibanja papirnatih zvezdic, ki zaradi svoje 3D narave lahko služijo tudi kot darilne škatlice …

  ❄ Potrebujemo: tri različne papirje, škarje, UHU lepilo za papir, lesena dekoracija, samolepilne perle, trak iz blaga

 ❄ Postopek:

❄ Na perlast, vzorčast ali papir iz bleščic dvakrat narišite obliko pet kotnika (dolžina stranice je osem centimetrov). Vanj začrtajte obliko zvezde, kot kaže slika 1.

❄ Papir prepognite po črtah navznoter. Papir naj bo prepognjen tako, kot kaže slika 2 – upognjeni del je na spodnji strani, robovi pa na zgornji.

❄ Ob robovih/kotih krakov po sredini začrtajte črto, ki sega do prepognjene črte. Papir po njej prepognite tako, da je rob izbočen navzgor, torej ravno obratno, kot pri točki 2.

Postopek_1 Postopek_2 Postopek_3

❄ Sestavite obe zvezdi. Lepilo nanesite na krake zvezde, na področje, ki ga vidite na sliki 4. Če želite zvezdo uporabiti tudi kot škatlico, en krat pustite odlepljen.

Postopek_4

❄ Iz bleščičastega papirja izrežite obliko manjšega petkotnika. Na zvezdo najprej pritrdite trak, nanj pa zalepite še manjši pravokotnik.

Postopek_5

❄ Zdaj zvezdo okrasite tako, ko vam je všeč. Jaz sem nanjo lepila samolepilne perle in lesene jelene, na sprednjo stran pa sem zapisala še številke med 1 in 24, saj sem želela narediti adventni koledar.

Postopek_6 

 K

Write a comment