Domače Izbrano Ustvarjam

Okrasek iz narave

Najljubše ustvarjanje je tisto, ki ne stane veliko. Božični okraski iz narave so ravno zaradi tega  letos v visoki pripravljenosti, saj bodo brez dvoma decembrski ‘it’ okrasek na mojem tako ali drugače posebnem drevescu.

In kar je pri letošnjih praznikih še najboljše … dekleta iz ustvarjalne trgovine so me podučila, da sta v vrhu novoletnih trendov rožnata, bela in zlata, zaradi česa je moja ideja o ‘pastelnem božiču’, po nekaj letnem razmišljanju, končno dobila svojo podobo.

⎈  Potrebujemo: silikonsko toplotno lepilo, bombažne kroglice, lesene kroglice z luknjo, zlata akrilna barva, čopič, storži.

⎈  Strošek: 4 evre (za tri okraske)

⎈  Čas izdelave: deset minut (za enega)

1. Na vrh storža nalepite leseno kroglico tako, da boste preko nje lahko potegnili vrvico.

2. Ko je silikonsko lepilo dovolj segreto, začnite z lepljenjem bombažnih kroglic. Kanček lepila nanesite na kroglico in jo prilepite na spodnjo stran storževe luske.

3. Če delate večbarvno kombinacijo bombažnih kroglic, jih na storža nanašajte brez pravega vrstnega reda. Če ste se odločili za izdelavo enobarvnega storža, na primer belega, ga lahko okrasite tudi z nitkami toplotnega lepila, saj bodo slednje dale občutek ‘ledenosti’.

4. Vrh storža s čopičem pobarvajte z zlato barvo. Pobarvajte tako, da bo barva karseda enakomerno porazdeljena.

K

Write a comment