Domače Izbrano Ustvarjam

Moj zimski vrt

Kljub številnim dnem, ki sem jih preživela za ustvarjalno mizo, mi izdelki iz modelirne mase nikoli niso predstavljali posebnega užitka. Ličnost končnih izdelkov iz tovrstnih mas me je sicer že nekajkrat zasrbela pod prsti, te vrste ustvarjanja pa sem vedno raje prepustila tistim, ki imajo veliko več potrpljenja in globinske predstave. In ker ima vsaka zgodba svoj začetek, sem svojo začela pisati s preprostimi stožastimi smrečicami …

✄ Potrebujemo:

Lahka modelirna masa, nož ali ustvarjalni skalpel, kuhinjski valj, rezalnik v obliki zvezde, peki papir

Potrebujemosmreka

✄ Iz papirja oblikujte poljubno velik stožec in ga učvrstite z lepilnim trakom.

postopeksmr4

✄ Dobro pregnetite modelirno maso. Pred oblikovanjem si rahlo navlažite roke. Pregneten kos modelirne mase postavite vmes dveh plasti peki papirja in ga razvaljajte. Plast modelirne mase naj bo po valjanju debela približno dva milimetra.

postopeksmr1

✄ Stožec postavite na razvaljano modelirno maso. Od nje odrežite odvečne kose tako, da kos modelirne mase  zaobjame stožec iz papirja.

✄ Obrezano modelirno maso zdaj postavite na leseno dilo za rezanje. Iz nje z izrezovalnikom izrežite oblike zvezde.

✄ Dekorirano modelirno maso ovijte okrog papirnatega stožca tako, da je spodnja odprtina dovolj velika za čajno svečko.

postopek3smr

✄ Navlažite maso na robovih, na katerih se bo masa na hrbtni strani stikala in s tem dobila obliko stožca. Če se masa nikakor ne oprime, si lahko pomagate tudi z zarezami preko obeh stranic mase.

✄ Ko se oblika posuši, jo pobarvajte. Jaz sem se odločila za rožnato zlato kombinacijo in geometrijske linije, saj naj bi bile te vroči trend letošnjih praznikov.

kocni1

k

Write a comment