Izbrano Uporabno Ustvarjam

Ustvarjalne minutke z Ulo Furlan

Ko bom velika, bi bila rada kot Ula Furlan. Pa čeprav ima le kakšno leto več kot jaz imam velikokrat občutek, da je zaradi svoje vsestranske prisotnosti pravzaprav super ženska 🙂 Pretekli teden sem zaradi tega, in kakšne dodatne iskrice vznemirjenja ob njenem povabilu na kavico še posebej zastrigla z ušesi. Z Ulo sva se po telefonu prvič slišali, mislim, da kakšno leto nazaj. Potem sva si malce dopisovali in naposled, nekje sredi junija, tudi končno spoznali. Vem, da sva se dobili na stari Tobačni in vem, s kako toplimi poljubčki je tisti dan (pa čeprav je bil tudi sam zelo vroč) objela moj obraz. Govorili sva o slovenski smetani, o njenem otroštvu, spominih, glamurju, … najin pogovor bom v kratkem objavila tudi tu 🙂

Pretekli teden sva se sestali v drugačni vlogi. Za oddajo Planet Zvezde na Planet TV sva pripravili kratek prispevek v njenih modnih minutkah, v katerem sva na ‘super ekspres’ ustvarili tri ideje za praznično dekoracijo.

Tu je ideja za hitro popestritev praznične mize in kratek postopek, kako iz preprostih svečk in zlatih žebljičkov ustvarite edinstven videz, ki bo očaral vaše goste.

Postopek:

1. Če imate zlate žebljičke, jih brez pravega vrstnega reda pritisnite na svečo. Če podobno kot jaz, z iskanjem žebljičkov niste imeli sreče, lahko uporabite tudi priljubljene razporke za papir. Ker je njihov spodnji del mehkejši, jih pred uporabo nekoliko odstrižite.

 

2. Žebljičke lahko v svečo namestite brez pravega vrstnega reda ali pa na način ‘ombre’ – torej da je kovic na dnu sveče več, njihova gostota pa se proti vrhu zmanjšuje.

K

 

Write a comment