Berem Izbrano Občudujem Sledim

Toplo priporočam tole knjigo

Še vedno sem pod vtisom novoletnih pojedin. Tokratne praznike smo si res privoščili. S prijatelji smo zadnjih pet dni preživeli v objemu gozdov, na čudovitem Posestvu Laz, ki je že samo po sebi pravi navdih takšnih in drugačnih ustvarjalnih eksperimentov. Prav tu, za to mizo, ko zdaj brskam po spominu najboljših prazničnih pojedin, je namreč nastala velika večina moje knjige Narejeno z ljubeznijo, in glej ga zlomka, da se ni prav tu, na Trnovski planoti tudi tokrat začel nov ustvarjalni podvig.

laz

Posestvo Laz je zdaj, v beli preobleki še bolj magično

Prvič se je zgodilo, da smo si jedilnik razdelili tako, da je vsak poskrbel za en obrok. Vsak si je jedilnik razdelil tako, kot mu je najbolj ustrezalo, s hrano, ki je najbolj zaznamovala njegovo leto. In če je katera hrana pustila pečat na mojo različico 2015, so to brez dvoma Bazilikine slane pite. Nekje na pol poti med Tobačno in Tivolijem, kamor hodim delat, je kot nalašč postavljen meni najljubši kulinarični kotiček v prestolnici. Ni nič bahavega, nič velikega, samo majcen bistro s ponudbo, ki mi je pisana na kožo.

toplo priporocam

Foto: siol.net

Tako sem si želela košček Bazilike iz Ljubljane prinesti na Primorsko. Božično darilo meni je že pred mesecem namreč postala knjižna uspešnica Toplo priporočam, ki je vse meni ljube recepte iz ljubljanske Bazilike združila v trdi vezavi, dodala namige, napotke, priporočila in zgodbe, ki sem jih z velikimi očmi prebirala tik pred začetkom letnega “grand finala” …

In kaj sem pripravila? Slike sicer nimam (in ne zato ker ni izgledalo lepo), sem pa po receptu iz knjige za predjed pripravila grahovo juhico z jabolkom, špinačno pito s feta sirom in pinjolami, ter njen sorodno različico s porom. Vse je bilo odlično in zdaj veste tudi, zakaj ni slike … ker je bilo preslastno, da bi čakali še sekundico ali dve dlje.

Prelep skok v novo leto želim,

k

Write a comment