Domače Izbrano Ustvarjam

Poličke po moje

Obljubila sem vam, da bom v tem mesecu napadla vrtalni stroj in zabojček z žeblji in tako se je tudi zgodilo. Sobotni dopoldan in popoldan s samo sabo sem namreč preživela ob ustvarjanju lesenih poličk, ki so nama v stanovanju tako močno primanjkovale. 

… in medtem, ko je Anej precej samozavestno sprejel mojo idejo o knjižnih policah, sem morala kar precej truda vložiti v prepričevanje o tem, da lahko na zid obesim to mojo novo mojstrovinico.

Aneju je pač všeč, da stanovanje ni preveč polno, meni pa ravno obratno. Mislim, da me je prav slednje pripeljalo do te točke, da sem morala na zid obesiti nekaj novega, ker na aktualnih omaricah preprosto ni bilo več prostora za vse cvetje in okvirje in lučke, ki sem jih v decembru na novo obesila naokrog.

Sama, kot rečeno s tem nisem imela nobenih težav. Všeč mi je ustvarjalno eksperimentiranje in všeč mi je skandinavski naravni slog, ki sem ga na svoj način ujela v poličkah … in če je všeč tudi vam, je spodaj recept, kako do njih 🙂

☆ Potrebujemo: lesene deske, vrtalni stroj, sveder (za les št. 8), naravna vrv (debeline vrtalnega svedra), lesene kroglice (za dekoracijo)

☆ Čas izdelave: 30 minut

☆ Strošek: 12 evrov

☆ Postopek:

1. Ob vogalih lesene deske enakomerno označite točko, v katero boste zvrtali luknje. Sama sem luknje izvrtala dva centimetra od robov.

2. Luknje izvrtajte na obeh deskah, ob vseh štirih vogalih.

3. Naravno vrv odrežite na štiri enake dolžine. Sama sem kupila približno pet metrov naravne vrvi.

4. Police preko lukenj namestite na vrv tako, da na vrv med deskama nanesete tudi lesene kroglice za dekoracijo. Če je vaša vrv tanjša od lukenj, pod poličkami naredite vozličke, ki bodo zaustavili polzenje poličke po vrvi.

5. Poličke poljubno poravnajte na vrvi in si nastavite želeno višino. Spodnja ostanka vrvi združite z leseno kroglico, pod njo pa zavežite vozljiček.

6. Vrvi na zgornjem delu poličk ponovno združite v vozel. Najprej vrvi leve strani, nato še desne.

7. Sama sem poličke na zid pritrdila s kovinskimi kljukicami, ki so se odlično obnesle.

K

Comments (2)

  • Super! Meni je zelo všeč. Ni mi samo povsem jasno, kako si fiksirala police, da ne drsijo po vrvi ampak bom poskusila. Si pa že predstavljam, kako bi polepšale moje kopalnico. Če mi uspe, pošljem kakšno fotografijo 😉 Pozdravček, K.

    Reply
    • Hej Katarina :)) Imela sem srečo, da so šle zelo na ‘tesno’ na vrv in zdaj kar same stojijo :)) Sicer pa samo naredi pod polično en vozliček in bi moralo biti okej :))

      Reply

Write a comment