Domače Izbrano Ustvarjam

Z ljubeznijo, zate

Tokratno ustvarjanje je navdahnila ljubezen. Ljubezen kot takšna, pa tudi tista, ki smo jo tokrat izbrskali iz starih učnih knjig in tehnik, ki so zadnjih nekaj let v pričakovanju počivale v babičini kredenci. V znamenju valentinovega smo se tokrat namreč odločili za obujanje vezenja, ki smo ga v modernizirani obliki obesili na steno.

    ☁ Potrebujemo:  Čeprav sem obroč za vezenje v osnovi kupila kot pripomoček pri izdelavi, sem novo izvezano umetninico uokvirila kar s slednjim, saj me je navdušila  drugačnost izgleda in domiselnost navezave tekstila in lesa. Za izdelavo si sicer priskrbite še nit za vezenje v štirih odtenkih, šivanko, papir, bucike in škarje.

☁ Čas izdelave: ena ura

☁ Strošek izdelave: med 4 in 10 evri

☁ Postopek:

1. Izbrani tekstil čvrsto pritrdite na leseni obroč za vezenje. Na tekstil lahko pritrdite tudi mrežo, ki jo kupite na oddelku s pripomočki za vezenje.

Processed with VSCOcam with f2 preset

2. Če se želite izogniti risanju po tekstilu, nanj z bucikami pritrdite iz papirja izrezano obliko. Pri vezenju sledite obliki srca, izberite pa kakšnega od neprekinjenih načinov vbodov. 

Processed with VSCOcam with hb1 preset

3. Ko ste izvezali obliko srca, obroč dodatno napnite, saj se med vezenjem oprijem včasih malce razlahlja. Dodatno modnost boste izvezani umetninici vnesli tudi z različnimi odtenki niti, pri izvezovanju oblik srca.

4. Svoji umetninici po želji dodajte še izvezan napis. Dodate lahko personaliziran napis, vajini začetnici, lepo misel ali pa zgolj besedo ljubezen. Tudi pri izvezovanju besede uporabite priljubljeni ‘obmre’ učinek in odtenke niti postopno menjajte.


 

Na okvir pritrdite vrvico, umetninico pa na steno pritrdite s pisanim ‘washi’ trakom, ki so že dlje časa priljubljeni v svetu ustvarjanja.

Blazina brez šivanja

Namesto stenske dekoracije lahko z izbranim motivom brez šivanja izdelate tudi dekorativno blazino. Iz tekstila izrežite dve enaki obliki, eno izmed njiju okrasite z vezeljem, nato pa ju poravnajte in pritrdite z bucikami tako, da se obliki prilegata. Ob robovih naredite resice/trakove, s katerimi boste z vozljički zavezali stranice. Preden z vozljički zaključite krog, blazino napolnite s polnilom.

K

Write a comment