Domače Izbrano Ustvarjam

Knjižne police za nežno roko

Včasih je čakanja na trenutek, ko se moški končno odločijo prijeti za kladivo in popraviti luknjo v zidu, ki je zadnje pol leta kvarila sicer lično opremljen prostor, preprosto dovolj. In takrat se rojevajo najboljše ideje. Prav takšen uvod v snovanje je pred kratkim namreč pospremil simpatično knjižno omaro, ki sem jo popolnoma sama postavila v pičli uri.Čas izdelave: 1 ura

Strošek:

2x lesena dila = 8 evrov

Podložna letev = 2 evra

Žeblji = 3 evre

Skupaj: 13 evrov

Potrebujemo: Podložna letev, dve leseni deski, daljši vijak, vrtalni stroj, šivanka, nit

Leseni materjal kupite v eni od trgovin za mojstrovalce. V takšnih trgovinah vam je navadno na voljo tudi brezplačno rezanje lesa, zato dve leseni dili na šest enakih kvadratov ali pravokotnikov razrežite kar tam.

Na daljšo podložno letev označite točke, na katerih boste poličke pritrdili na letev.

S hrbtne strani letve najprej polovično namestite samorezni vijak. Na sprenji strani letve si pridržite poličko tako, da jo pritrdite z vijakom iz hrbtne strani letve. Sama sem poličko pritrdila s tremi vijaki.

Ko ste poličke pritrdili na letev, knjižno poličko okrasite po vašem okusu. Lahko jo pobarvate, okrasite z washi trakovi, lahko pa jo, kot jaz, okrasite s tehniko vezenja.

V les izvrtajte luknje v poljubnem vzorcu, ki jih poudarite z izvezovanjem s pisanimi bombažnimi vrvicami ali trakovi.

                        

Zaključite tako, za letev z vijaki pritrdite na zid.

Nasvet:

Pri pritrjevanju lesenih poličk na letev si pomagajte z daljšimi žeblji. Pred žeblji lahko skozi letev in v poličko izvrtate tudi luknjo za žebelj. Na ta način boste polički vnesli dodatno stabilnost.

Write a comment