Domače Izbrano Ustvarjam

Velikonočna pogostija

Prav pomisliti moram, kdaj sem nazadnje barvala pirhe … V resnici se dogodka niti ne spomnim, je bilo pa zato toliko bolj zanimivo letošnje dekoriranje.

Kar nekaj časa sem se odločala, kako bi Veliko noč tokrat pozdravila na straneh revije Lisa moje stanovanje  … pa sem se odločila, da bom pisanim pirhom letos vdahnila novo življenje. V času, ko zunaj lahko opazujemo prva cvetoča drevesa in cvetlice, sem v praznično obarvane pirhe tokrat posadila suho cvetje in s tem prve dni pomladi združila s tem praznično navdanjenim ponedeljkom.

Čeprav so v preteklosti pri barvanju pirhov prevladale tradicionalne barvne kombinacije, sama letos še posebej navdušujem nad pasteli v kombinaciji z metalnimi dodatki. In tako se je zgodilo tudi tokrat, ko sem pod skupno streho kartonaste embalaže združila pastele, naravne barve in nepogrešljive odtenke zlate v obliki ljubkih pik.

Potrebujemo:  plastične pirhe, akrilne barve v pastelnih odtenkih, olfa nož, gobica, zlato pisalo, dekorativna nit, kartonasta embalaža

Postopek:

1. Kartonasto embalažo najprej oblikujte tako, da vam ostane samo spodni del. Tega napolnite z dekorativno volno tako, da bodo plastični pirhi suvereno postavljeni v vdolbine.

2. Z olfa nožem odrežite zgornji del plastičnega pirha tako, da nastanejo nepravilni robovi.

3. Plastične pirhe zdaj pobarvajte z enim pastelom. Za barvanje uporabite kar kuhinjsko gobico.

Postoepk1

4. Če želite pospešiti sušenje plastičnih pirhov, si lahko pomagate tudi z grelno pištolo, ki se navadno uporablja za embossing tehniko usvarjanja, tu pa bo ustvarila pravi barvni relief.

5. Ko se akrili posušijo, pirhe dekorirajte z zlatimi pikami, črtami ali kakšnimi drugimi poljubnimi vzorci.

Postopek2

6. Suhe pirhe zdaj postavite v kartonasto embalažo ter jih napolnite z ostankom dekorativne niti.

Postopek3

7. V dekorativno nit v pirhih zdaj zapičite suho cvetje. Sama sem izbrala suho sivko, ki poleg izgleda s svojim vonjem služi tudi kot nežen opomnik, da je poletje pravzaprav za vrati …

Postopek4

Vse fotografije je posnela Špela Lutman

Write a comment