Domače Ustvarjam

Pomlad na drevesu

Ob prvih znakih pomladi, sem na edino drevo v najinem atriju posadila ptičjo hišico. Podučili so me sicer, da so za ptice priročnejše v mrzlih mescih, pa vendar …   Sončno vreme in prva cvetoča drevesa so iz moje ustvarjalne skrinjice potegnila cvetlične vzorce in pastelne barve.

Potrebujemo: Lesene ptičje hišice, vzoričasto blago, lepilo za servietno tehniko, lesene paličice, pastelna akrilna barva, naprava za žganje lesa

  1. Hišico najprej dobro očistite, nato pa začnite z dekoracijo s tekstilom. Z UHU lepilom za servietno tehniko premažite del, ki ga želite dekorirati, nato pa tekstil položite na premazani del.
  2. S silikonsko pištolo na streho hišice nalepite približno enako dolge lesene veje, premažete pa jih lahko tudi z lakom za les, ki bo hišico naredil še bolj odporno na zunanje vplive.
  3. S pripomočkom za žganje lesa dekorirajte prazni del hišice. Enostavne oblike, kot so črte in pike so enostavne, prav tako pa vedno ustvarijo ljubek izgled.

collage4

Končna hišica1

Reciklirajte!

Ptičjo hišico lahko okrasite tudi s kolažem. Na manjhne koščke natrgajte črtni zvezek, odrezke pa z lepilom za servietno tehniko prilepite po površini hišice. Streho lahko obdate z vzoričastimi odrezki blaga, piko na i pa hišici lahko dodate tudi s konturami za nevpojne površine, ki bodo hišici dodale ščepec barv in teksture.

Hišica2

Write a comment