Izbrano Razmišljam

Če bo cel maj takšen, kot je danes …

… se mi obeta zelo lep mesec. Čeprav prvi dan meseca, ki ne vključuje črke R (kar pomeni, da lahko mirne vesti po svetu skačem bosa) spremlja nežno padanje dežnih kapelj na okno sobe, je včerajšnje praznovanje na poseben način okronalo začetek prave pomladi.

Pa vendar ne čisto. Za mizo sedim v tistih posebno toplih nogavicah, za katere sem mislila, da jih še dolgo ne bom obula, čez zimsko pižamo pa sem morala obleči še majico fantove mame, ker sem se tudi tokrat na krajši oddih odpravila s preveč poletno garderobo. A nič zato. Danes zjutraj mi je pri zajtrku družbo delala lisica in mislim, da je to tisto, kar zares šteje. Po tem, ko sva se včeraj ponoči z Anejem vrnila iz kratkega oddiha na Zelenortskih otokih, sva počitnice namreč nadaljevala na Posestvu Laz, kjer se v objemu gozda druživa s konji in mimoidočimi gozdnimi živalmi, ki si zaželijo pristne italijanske rižote ali ‘pašte s tuno’ na študentski način. Po tednu dni puščave in vročega afriškega sonca sem v tem prelepem zelenem okolju podoživela navdih ustvarjalnosti, od katerega sem prekipevala v času brezskrbnih popoldni pred leti in katerega zdaj počasi počasi ponovno obujam.

Tudi ta mesec bo atrij moj prvi veliki ustvarjalni projekt, ne dvomim pa tudi, da si bom po treh prebranih romanih v zadnjem tednu prepustila domišljiji pisanja …

Novim zmagam naproti, k

Write a comment