Berem Sledim

Obožujem Jude Deveraux!

Obožujem, obožujem, obožujem! In to celo tako zelo, da je moje navdušenje nad prvo njeno knjigo, ki sem jo prebrala (op.a. Jutro v barvi sivke) mojega Aneja prepričalo v to, da jo  v roke prime tudi sam.

Jutro v barvi sivke …

… ja! je brez dvoma ena tistih knjig, ki jih ne moreš in ne moreš dati od sebe. Zgodba, ki elegantno sledi sedanjosti in jo obenem dopolnjuje s pismi iz preteklosti, me je presenetila tako z načinom opisovanja, kot tudi s presenetljivostjo zaključnega razpleta. In ko je do njega prišlo, sem se po dnevu popolne zatopljenosti v zgodbo počutila, kot bi se glavni junakinji knjige Jocelyn pridružila na njenem zeliščnem vrtu na posesti, ki je zaradi svoje dolgoletne tradicije močno vtisnila v življenje malega mesteca Edilean v Virginji.

“Družinske vezi, vrednote majhnega mesta in nepričakovana ljubezen … šarmu Edileana se preprosto ni mogoče upreti .”

—Publishers Weekly

Jocelyn Minton je razpeta med dva svetova. Njena mati je umrla, ko je bila Jocelyn stara komaj pet let, in ko se je oče znova poročil, je postala tujka v družini. A vse se je spremenilo, ko je spoznala Edilean Harcourt. Čeprav je bila ta kar šestdeset let starejša od nje, je bila njena sorodna duša, ki jo je razumela, kot je ni še nihče.
Po svoji smrti ji je gospodična Edi zapustila hišo iz osemnajstega stoletja in pismo, v katerem se skriva ključ do stare skrivnosti. Jocelyn je šokirana, ko spozna, da jo skrivnost, hiša in bodoča ljubezen njenega življenja čakajo v Edileanu, mestecu v Virginiji, ki ga gospodična Edi ni nikoli omenila. Razočarana, ker ji je oseba, ki ji je toliko pomenila, vse to zamolčala, se odpravi na pot, odločena, da razkrije smisel zapuščine.Jocelyn Minton je razpeta med dva svetova. Njena mati je umrla, ko je bila Jocelyn stara komaj pet let, in ko se je oče znova poročil, je postala tujka v družini. A vse se je spremenilo, ko je spoznala Edilean Harcourt. Čeprav je bila ta kar šestdeset let starejša od nje, je bila njena sorodna duša, ki jo je razumela, kot je ni še nihče…

jutro-v-barvi-sivke-trda-vezava-novost

Write a comment