Izbrano Uporabno Ustvarjam

Čajanka z dinozavrom

Imam težavo s skodelicami in ljubkimi krožniki. Čeprav jih imam preveč, bi še vedno hotela kakšnega več … tokrat pa mi za ščepec novosti na moji kredenci s starinskimi skodelicami ni bilo potrebno v trgovino, saj sem drugačnost poiskala v domiselni kombinaciji plastičnih dinozavrov, akrilnega spreja in izdatni meri sekundnega lepila.

Čeprav se mi je ideja zdela briljantna priznam že na začetku, da je postopek izdelave malce srhljiv. Rezanje glav plastičnim dinozavrov pač ni nekaj, kar si predstavljaš, ko pomisliš ob iskanju novega življenja odsluženega kuhinjskega servisa …

Potrebujemo: Plastične živali, akrilni spraj, olfa nož, sekundno lepilo, starinski krožniki in skodelice

FullSizeRender (20)

1. Plastične živalice enakomerno pobarvajte z akrilnim razpršilom.

2. Počakajte, da se posušijo, nato pa z olfa nožem zarežite preko polovice živali tako, da dobite dva dela.

FullSizeRender (21)

3. Spodnji del živali s sekundnim lepilom prilepite na spodnjo stran krožnika. Pri tem posebno pozornost namenite temu, da bo krožnik v ravnovesju. Zgornji del živali prilepite na zgornjo stran krožnika.

FullSizeRender (22)

In končni izdelek?

FullSizeRender (26)

FullSizeRender (27)

Namesto krožnika lahko za popestritev s plastičnimi dinozavri uporabite tudi odslužene steklene kozarce s pokrovom. Plastično figurico in kovinski zamašek pobarvajte z enakim odtenkom, ko se barva posuši pa plastično žival s sekundnim lepilom pritrdite na vrh kovinskega pokrova.

FullSizeRender (25)

Write a comment