Izbrano Modno Ustvarjam

Nakit. Brez glutena.

Pastelni sladkorčki so to poletje čisto potiho prilezli iz steklenih izložb in se elegantno usedli v knjižnico poletnih ustvarjalnih projektov. Kalorije boš letos namreč lahko nabirala še vse kako drugače, kot samo v trgovini …

Koktejl pastelno modre, rumene in rožnate nas v kakršnikoli obliki že vedno z mislimi popelje k sladkornim penicam. In tokrat, smo preprosto prepustile navdihu narediti svoje …

Potrebujemo :

modelirno maso v pastelno rumeni, modri in rožnati, kovinske sponke za broške, ustvarjalni skalpel ali olfa nož

Strošek izdelave:

šest evrov za celo serijo (10+) sladkornih penic

Čas izdelave:

pet minut za eno (+ čas pečenja)

  1. Posamezno barvo modelirne mase dobro pregneti in jo oblikuj v kačo. 
  2. Kače različnih barv (rumene, modre in rožnate) postavi eno ob drugo in jih združene ovij okrog osi tako, da kače modeline mase oblikujejo pisano spiralo. 
  3. Sladkorno penico iz modelirne mase pristriži tam, kjer se spirala začne tanjšati, dodelane figurice pa postavi v pečico in jih pri 110 stopinjah peči pol ure. 
  4. Ko se sladkorne penice iz mase popolnoma ohladijo, s sekundnim lepilom na njihovo hrbtno stran pritrdi kovinske sponke ali magnetke, penice pa lahko zalepiš tudi na kovinsko osnovo za prstan. 

slika1

 

slika2

Naredi svojo linijo sladkega nakita

Poleg broške in prstana lahko izdelaš tudi ogrlico ali zapestnico, vendar moraš pri tem postopek izdelave nekoliko prilagoditi. Kovinsko paličico, ki je na eni strani zaključena v krog (najdeš jo v vsaki ustvarjalni trgovini) pred pečenjem namesti preko sredine penice. Kovinsko paličico v penico potisni tako globoko, da se zaokroženi del usede nanjo. Nanj namesti še kovinski obroček, ki bo deloval kot spoj med ogrlico in obeskom ter ga spešenega namesti na tanjšo kovinsko verigo.

SLIKA4

Write a comment