Razmišljam

Dekle proti ‘pinu’

Mislim, da je Pinterest valilnica številnih ustvarjalnih idej. Pa vendar moram deliti to izkušnjo …

Ja, nisem ne prva ne zadnja, ki svoja prosta jutra rada začne z brskanjem za novimi ustvarjalnimi projekti. Sem med tistimi, ki se hitro navdušijo in vsaj toliko hitro razjezijo. In če začnem pri prvem … številni ‘pini’ se mi zdijo obetavni. Odprem jih z možnjosto ‘open in new tab’, si jih shranim za trenutek ‘potem’ in nadaljujem z brskanjem vse dokler niso ikonice na vrhu strani že tako majcene, da jih težko ločim med seboj. In v resnici jih niti ne, če sem prav iskrena.

Z navdušenjem navadno izberem kakšne tri ideje in se jih lotim. Skrbno sledim navodilom, čeprav spadam tudi v tisi skupinico ljudi, ki le s težavo sledi ‘receptom’, ampak pri ustvarjalnih podvigih se tega nekako poskušam držati. Zmešam pravilne količine, jih mešam prav toliko časa, kot je napisano, jih sušim še kakšno minuto ali uro dlje, da bo z zagotovostjo vse tako, kot mora biti …

… pa ni! In to ne velja samo za ustvarjalne projekte. Tudi za lepotne rituale. Pred kratkim se si postrigla lase, čeprav bi po 27-ih letih, odkar obiskujem frizerja že lahko vedela, da se bom iz salona odpravila razočarana … in seveda sem po pinterestu in youtube iskala namige, kako naj v najkrajšem možnem času zrastejo nazaj. Našla sem banalen recept, ki je po štirih minutah dnevno, ko naj bi z glavo visel navzdol, obljubljal pospešeno rast last. Kako ‘prizadeto’ sem mogla izgledati. Ne samo to, da sem iz kavča po narobe visela vsaki dan, vsaki dan sem si z metrom tudi do milimetra natančno izmerila dolžino. Nisem človek, katerega potrpežljivost bi bila vrlina številka 1, in mislim, da mi je vsaj tokrat ta lastnost prišla prav. Ne, nič se ni zgodilo! Tako, kot se ni nič zgodilo pri številnih ‘pinih’, v katere sem polagala vse svoje ustvarjalne upe in želje.

In prav zato, napovedujem vojno neuporabnim ‘pinom’. Koliko nas je tukaj takšnih, ki smo razočarani opustili ustvarjalni namig iz Pinteresta?

Write a comment