Domače Izbrano Ustvarjam

Zadnji krožnik poletja: lubenica (VIDEO)

Tale ustvarjalni podvig je nastal kot zadnji projekt tega poletja. Pripravila sem ga za meni zelo ljubo revijo Lisa moje stanovanje, a poseben je še zaradi nečesa drugega …

Resnično veliko časa sem razmišljala, da bi posnela ustvarjalni video. Zdi se mi, da slike včasih preprosto niso dovolj, poleg tega pa me s snemanjem vsi že toliko prehiteli, da so zdaj že majcene pikice v daljavi.

Zase z lahkoto rečem, da sem tehnološki noob. Tale video je zato vrhunec mojega poznavanja montaže in snemanja, ampak brez opravičevanja … 🙂 Vse z dobrim namenom 🙂

Tu pa še postopek v fotografiji in besedi za tiste, ki imate še vedno radi ‘old school’ način 🙂

Za kanček poletja v mesecih, ko stanovanje rade uredimo s kakšno dodatno mehko deklico, smo tokrat poskrbele s pladnjem z vzorcem lubenice.

Navodila:

1. Na okrogel leseni pladenj prerišite obliko okrogle posode, ki je po premeru manjša od pladnja. Zunanji rob pobarvajte z zeleno, notranjega pa z živo rožnato barvo.

Postopek 1

2. S črno barvo in tenkim čopičem pladenj okrasite z obliko lubeničnih pešk. Vzorci naj bodo različnih velikosti, saj bo to ustvarilo še bolj pristen vtis.

postopek 2

3. Ko se barva posuši, ob robovih izvrtajte luknje. Luknji naj bosta ena nasproti druge.

Postopek 3

4. V luknji vstavite keramične kljukice za omaro, ter jih na hrbtni strani s priloženo matico utrdite. Barvo, s katero ste pobarvali pladenj utrdite z brezbarvnim učvrščevalcem v spreju.

Postopek 4

Nasvet:

Če je kovinski del kljukice višji od debeline lesene deske, na spodnjo stran deske iztisnite izdatnejšo mero toplotnega silikonskega lepila tako, da se deska na mizi ne bo nagibala v eno ali drugo stran. Hrbtno stran si v mislih razdelite na četrtine; v sredini prvih dveh je kovinski del kljukice, na ostala dva pa nanesite enako višino silikonskega lepila.

DOSTOP DO VIDEO POSNETKA PA S KLIKOM TU.

Screen Shot 2016-09-07 at 14.18.41 copy

Write a comment