Izbrano Uporabno Ustvarjam

Ideje za pustne maske v zadnjem trenutku

Na povabilo oddaje Dobro jutro se vedno rada odzovem. In tudi tokrat sem se z veseljem pripravljala na pustno rajanje pred kamerami, ko sem za ekipo RTV SLO pripravila nekaj pustnih idej, v zadnjem trenutku.

In če tudi vsi spadate med tiste, ki se takšnih pustolovščin vedno znova lotite tik pred zdajci, je morda prava ideja za vas tudi … lasulja iz volne.

Ste vedeli, da si lahko lasuljo izdelate kar doma? Iz volne in kape, v le nekaj korakih, ki ne potrebujejo nobenega predznanja.

Postopek: Klobčič volne izrežite na enako dolžino in ga preko sredine s toplotnim lepilom prilepite na kos traku iz filca. Trak, na katerega ste prilepili vrvice volne, zdaj prilepite po kapi, vrvice volne – lase – pa oblikujte v poljubno pričesko.

postopek1

Ste vedeli, da lahko iz papirnatih krožnikov ali iz odvečnih koščkov filca izdelate maske?

Postopek: Papirnati krožniki so odlična osnova za številne živalske maske. Ne le ob pustu, ampak tudi ob večerih, ko so na sporedu doma pripravljene lutkovne predstave. Izdelajte leva, zajčka, zebro ….

papirnate maske

Za tisto pravo pustno zabavo pa bo poskrbel poseben domač izum za pustne konfete, izdelan iz toaletne rolice in balona, otroška zabava pa bo ob pustovanju še bolj pestra z zmajem iz toaletne rolice, ki ‘bruha’ ogenj iz papirja.

confetti roll

Postopek: Rolice papirja niso le za v koš za smeti, ampak so zelo uporabne. Ob pustu jih lahko uporabimo kot domiselne posodice za pustne konfete, ki jih lahko izdelamo tako, da preko enega od odprtih poveznemo balon. Balonu pred tem odrežemo vrhnji del, preko rolice pa ga poveznemo z razrezano odprtino. Rolico okrasimo s poljubnim dekorativnim papirjem in jo napolnimo s pustnimi konfeti. Ko na spodnji strani povlečemo za del balona, konfeti zletijo iz zgornje odprtine tulčka.

Iz toaletnih rolic pa se lahko ustvari tudi zmaja, ki mu na sprednjo odprtino nalepimo različno dolge papirnate trakove v oranžni in rdeči. Ko otrok popiha skozi tulček, se trakovi premaknejo in ustvarijo učinek ‘ognja’.

Write a comment