Domače Izbrano Ustvarjam

Ustvarjalni cvetoči vrt

Ob prvih znakih pomladi, so se pisani cvetovi razprli tudi na moji ustvarjalni polički. S kaktusi iz žice in papirnatih rož so namreč kot nalašč za ustvarjanja, ki dišijo po prvih toplih dneh tega leta …

Potrebujemo:

Debelejša in tanjša žica, klešče za oblikovanje žice, kos lesene debelejše deske, papirnate rože, silikonsko toplotno lepilo, plastične bleščice (po želji), vrtalni stroj

Čas izdelave: ena ura

Strošek: 3 evre

Zahtevnost: + / +++

Postopek:

1. Z vrtalnim strojem v leseno desko naredite šest lukenj – za tri kaktuse.

FullSizeRender

2. Odrežite poljubno dolg kos debelejše žice. Luknje napolnite s toplotnim silikonskim lepilom, konce žice pa v luknje postavite tako, da nastane osnovna oblika kaktusa. 

FullSizeRender 5

3. S tanjšo žico oblikujte kaktusove bodice. Naredite lahko ravne bodice – pri čemer tanko žico samo ovijete okrog debelejše – žico pa lahko ovijete okoli škarij ali kakšnega drugega objekta in tako ustvarite malce več teksture. 

FullSizeRender 3

4. Na konstrukcijo iz žice zdaj prilepite pisane rože iz cvetja – iz papirja jih lahko izrežete sami, uporabite pa lahko tudi že kupljeno umetno cvetje, ali rože iz svile.

FullSizeRender 4

Ustvarjalni namig:

Namesto iz žice, lahko kaktuse ustvarite tudi iz ploščatega kamenja. tega pobarvajte z akrilnimi barvami v različnih odtenkih zelene, okrasite pa jih z belimi črticami, ki bodo ustvarite videz kaktusovih bodic. Tako pobarvano kamenje zložite v glinene posodice za cvetje in jih postavite na polico.

Prispevek sem ustvarila za revijo Moje lepo stanovanje.

Write a comment