Izbrano Razmišljam

Poročna kolumna👰 1/6: Tihi ubijalec romantike

Ta mesec vam lahko že vnaprej povem, da ne bom veliko na poti? Razlog? Poroka! 👰

Čez mesec dni se z Anejem sprehodiva ‘do oltara’. In v narekovaje to dajem zato, ker se pač ne bova poročila v cerkvi. In da nadaljujem. Ja, natanko mesec dni še manjka do najinega velikega dne in kljub romantiki je tu še tista pikra realnost, ki me iz dneva v dan spomni, da za poroko – razen kraja in matičarja – nimam še ničesar! Super!

“Do zdaj sem bila samo na eni poroki, pa še ta ni bila čisto tista ‘običajna’, po kateri se človek lahko orientira, zato v resnici niti ne vem, kaj počnem.”

Moram naročiti rože? Šopek? Kaj pa, če ga ne želim imeti? Moram imeti didžeja, skupino, band, plesalce? Natakarje naročam posebej ali vse v paketu? Kako to sploh gre? Ker moj Anej meni, da gre samo še za eno zabavo, samo tokrat – kako ironično – z malo manj ljudmi, se do zdaj nisva niti za trenutek obremenjevala s tem, kako bo in kaj bomo jedli. Nič.

In medtem ko Anej še vedno uživa svoj ‘lagano sportski’, mene grabi panika, ki za zdaj ni zajela ničesar drugega kot Pinterest in moje mrzlično tipkanje ‘zimska poroka’ v vse možne iskalnike z namenom, da bi mi vsaj eden ponudil nekaj podobnega ‘nič ne skrbi, v resnici se da vse narediti v enem dnevu’. Ampak ne. Dajmo malce najprej razčleniti to paranojo, ki se zganja okoli porok.

Že vse odkar sva z Anejem povedala, da se bova poročila, se okoli vabil zganja cel cirkus. Najprej sva jih slišala, zakaj jih nisva poslala že leto pred poroko, potem sva bila najhujša kriminalca, ker tistim ubogim 30 svatom, s katerimi sem dnevno na telefonu, vabil nisem poslala šest mesecev prej … No, in zdaj? Ne, nisva jih še poslala. In jih po mojem – zanalašč – ne bova še kakšen debeli teden.

“Pa saj vsi vejo, kdaj in kje in kam. Čemu vsa ta ‘eleganca’, če pa nisva elegantna?”

Da ne omenjam obleke. O, moj bog! Mislim, da bodo vse moje prijateljice na koncu s svojim nakupovanjem komplicirale bolj kot jaz. Da ne govorimo o torti – ta je glavna skrb non. Pa potem je tu pričeska. Niti na kraj pameti mi še ni prišlo, da bi razmišljala o tem, kam naj usmeri kateri koder. Pa glasba, prstani … okej, morda se motim, ampak iskreno si mislim, da neveste okoli porok zganjajo preveč cirkusa. Oziroma naj tako povem … Jaz za organizacijo svoje poroke preprosto nimam časa, čeprav sovražim ta izgovor. Vsak ga ima toliko, kot si ga vzame.

A da se bom jaz zdaj počutila bolje, dajmo ostati pri tem, da ga nimam. Če bi ga imela, bi verjetno z veseljem tri ure kramljala o tem, ali mi je marelično rožnata ljubša kot breskova in ali bi namesto čokoladni sufle v torti raje okušala mousse. Super, fino!

In iz tega izhaja moj zaključek, da s poroko komplicirajo samo tisti, ki imajo dovolj – če ne preveč – časa. Okej, morda se motim in bo moja poroka ena sama velika katastrofa – in če bo, prisežem, da vam bom o tem pisala brez cenzure. A zaenkrat se mi res ne zdi stvar, za katero bi potrebovala leto dni priprav.

Torej … novemu tednu naproti, z novim seznamom stvari vas prav lepo pozdravlja vaša bodoča nevesta Kaja. 🙌🏻

Fotografija: Unsplash

Napisano za revijo Liza

Write a comment