Izbrano Mesečni izbor Sledim Uporabno Ustvarjam

5 nasvetov za vsakega podjetnega ustvarjalca!

Januar je tudi v svetu podjetnih ustvarjalcev čas za nove načrte! Vas zanima kakšne?

Patricia van den Akker, vodja The Design Trust je za (mojo najljubšo) revijo Molly Makes spregovorila o svojih trikih za učinkovito načrtovanje dnevnih opravkov.

Ste pripravljene?

Nasvet 1: Določite cilje in vaš trenutni položaj!

Morda se res sliši kot nekaj najbolj očitnega na svetu, pa vendar se še enkrat vprašajte, kaj bi RESNIČNO rade dosegle! Kaj bi rade spremenile, ustvarile, kaj bi se rade naučile … brez jasnega cilja boste namreč težko napredovali v izbrani smeri.

Zdaj pa ne veste kje začeti …

Poskusite z razmišljanjem globoko v prihodnosti! Predstavljajte si, da je januar 2025. Kakšni so vaši prihodki? Kdo so vaše stranke? Kje prodajate svoje izdelke? Po čem ste poznani? Kdo so vaši sodelavci?

Odgovorite si na ta vprašanja, odgovore pa zapišite v dnevnik. Majhen korak, ki vam lahko zelo pomaga.

Nasvet 2: Velike ideje razdelite na manjše korake!

Vas načrt vseh letošnjih opravkov obremenjuje? Velike ideje razdelite na več manjših korakov, tudi tokrat pa začnite z zapisovanjem vseha, kar potrebujete za dosego prvega cilja.

Opravke razdelite v kategorije in vsaki posebej določite datum, do katerega želite da je stvar narejena. To bo vaše cilje naredilobolj uresničljive!

Nasvet 3: Ločite nujno od pomembnega!

To metodo za organizacijo časa je razvij predsednik Eisenhower, in če je bila dovolj dobra zanj …

Svoje naloge organizirajte v 4 kategorije;

Nujno

Ne/nujno

Pomembno

Ne/pomembno

Pomislite, kaj lahko opravite danes in kaj si lahko pripravite za prihodnje.

Nasvet 4: Prave stvari delajte ob pravem času!

Veliko ustvarjalnih podjetnic je vezanih na letni čas, kar še posebej velja za december in dni okrog božica. V trenutkih, ko nimate ravno veliko dela, se pripravljajte na obdobja, ko je povpraševanje večje, prav tako se lahko v času zatišja prijavite na delavnice in izobraževanja, za katera vam navadno zmanjka časa.

Popolna formula za organizacijo časa je 40% izdelave, 40% marketinga, 10% administraciji in 10% razvoju.

Tip 5: Čas za uresničitev!

Veliko vlogo pri tem ima jasna predstava! Bolj, kot si boste znali predstavljati spremembe, ki si jih želite narediti, boljše je! Ustvarite kolaž, vizualno tablo ali kaj podobnega, kar vas bo neprestano spominjalo na vaše cilje v tem letu.

Fotografije: Unsplash, GIPHY

Write a comment